Diskuze

Jednání mezi USA a Čínou skončilo. Učinili jsme pokrok, uvedl po schůzce Biden

Jednání amerického prezidenta Joea Bidena s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem v Kalifornii skončilo, uvedly světové agentury. Biden poté uvedl na síti X, že státníci v jednáních učinili pokrok. Čína s USA se dohodly na obnovení komunikace na vysoké úrovni mezi svými dvěma armádami. To bude obsahovat i pracovní schůzky mezi ministerstvy obrany, uvedla čínská média s odkazem na prezidenta Si.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

To se asi nebude líbit České vládě, tolik chtěli válčit s Ruskem a Čínou, už plánovali převzít opět Transibiřskou magistrálu, protože byla kdysi Československá....a zase prd...

0 0
možnosti
MK

Hele, jak je to třeba s tím oběděm? To si Si Ťin-pching přiveze vlastní jidlo, nebo má agenty v kuchyni, nebo prostě amíkům věří? Putin si prý odváží i vlastní výkaly zase domu, takže si asi radši dá tatranku a na jídlo se jen kouká, ne?

0 0
možnosti
JS

Učinili jsme pokrok, uvedl Biden a pak to celé zazdil neuváženou větou o diktátorovi.

1 1
možnosti
VH

USA jedná s Čínou, snaží se vzájemné vztahy urovnat a naši politici se svou školáckou zahraniční politikou od Číny odstřihávají. Není něco u nás špatně?

2 1
možnosti
PD

Čína za poslední roky vyrostla ve velmoc a chce místo na slunci. A to vyvolává pnutí. Je dobře že spolu tito muži hovoří. Čím víc, tím líp.

7 0
možnosti
ZM

No, jednání mezi USA a Čínou je významná událost. Pokud zpráva o něm není na hlavní stránce, tak výsledek jednání je asi bezvýznamný....

0 0
možnosti
RK

Anebo je to přesně naopak. Skutečný program a výsledky takových jednání se 95% lidí nedozví. Jsou ale vidět nepřímo v následujících měsících a letech. Když se setkal Putler s Bidenem v Basileji, oficiálně to bylo o nějakých dílčích věcech typu kybernetické útoky na USA a podobně. Ve skutečnosti to bylo asi o tom, že Putler oznámil Bidenovi že si obsadí Ukrajinu a nejspíš ještě další státy a at se mu neplete do cesty, nebo bude třetí světová.

2 0
možnosti
VD

To musely být Žhavý výstřely jak vyšitý.

3 1
možnosti

Rozdíl mezi námi a USA Jude v tom, že s nimi Čína skutečně jedná.

Nám se snažili diktovat.

1 0
možnosti
ZS

To by mne zajímalo, v čem nám chtěla Čína diktovat. Chtěla ovlivňovat volby? Doporučovala, kterého politika se máme zbavit, kterého máme volit?

1 0
možnosti
MK

M11a48r59t47i41n 18K31r20a38l

16. 11. 2023 7:50

Kéž by se podařilo Čínu přesvědčit, aby přestala podporovat ruský nacisty. Furt lepší ekonomický soupeř, než vrah a zloděj.

5 5
možnosti
DT

Problém s Čínou je hlubší a větší, než jen Rusko, dalo by se říct civilizační, ekonomický, právní, vojenský. Rusko sice trápí nás a Evropu, ale je to v tématu Číny jen okrajovost. Na ní se jen ukazují čínské zájmy, představy.

0 0
možnosti
MR

A že Biden Siho hned po tom na tiskovce nazval diktátorem se nenapíše nic? Tohle si Číňani určitě nenechají líbit.

1 0
možnosti
HH

To je takovýto, jak sedíte u stolu s mentálně zaostalým člověkem a všichni to ví, ale nikdo to nechce říct nahlas...

Však on je diktátor:D:D

4 0
možnosti