Extrémní atrakce v Soulu baví internet, video ji ale nafouklo

  • 13
Sociální sítě se baví upraveným videem atrakce v zábavním parku v jihokorejském Soulu. Atrakce lidi vynáší do výšky a následně pouští k zemi volným pádem. Na Twitteru však vypadá mnohem adrenalinověji než ve skutečnosti, upozornila stanice CNN.

Mystifikujícímu videu mnozí uživatelé sociálních sítí uvěřili a udiveně jej komentovali. Přesto, že se na něm vysune do skoro trojnásobné výšky věž, po které jsou lidé vynášeni vzhůru.

Před vrcholem navíc lidé vypadnou ze sedaček v prstenci, v němž je po věži zvedají. Následně visí ve vzduchu na jakýchsi pružinách, které se s nimi ještě roztočí. 

Poté je přitáhnou zpět do sedaček a z vrcholu spustí volným pádem k zemi. Na závěr videa se věž zase zmenší, což také napovídá, že si někdo s obrazem pohrál.

Oblíbenou atrakci s názvem Gyro Drop nabízí v jihokorejské metropoli park Lotte World. Věž je vysoká 70 metrů a nijak se nezvětšuje. Lidé po ní stoupají v sedačkách v prstenci, jenž se otáčí, ale nikdy se z něj nikdo neoddělí. Pád z vrcholu dosahuje rychlosti 100 kilometrů v hodině.

Návštěvníci atrakce mohou dostat brýle pro virtuální realitu, které jim dopřejí iluzi, že padají někam jinam, dodala CNN


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video