Terri Schiavová (c) profimedia.cz/Corbis

Terri Schiavová se svou matkou na nedatovaném snímku. Čtyřicetiletá žena je od roku 1990 zcela závislá na přístrojích. Sedm let trvá soudní spor o to, zda smí být odpojena. (21. března 2005) | foto: Profimedia.cz

Jeb Bush nechal prošetřit manžela Terri

  • 35
Do případu Terri Schiavové se vložil i floridský guvernér Jeb Bush. Požádal prokurátora, aby prošetřil, zda manžel zavolal včas záchranku, když žena před lety upadla do kómatu. Schiavová v něm zůstala po srdečním kolapsu patnáct let. Letos soud povolil odpojit ji od výživy.

Žena po několika dnech zemřela. Následná pitva prokázala, že mozek ženy byl nevratně poškozen a nebyla naděje na její záchranu. - více zde

Jeb Bush ve faxu státnímu žalobci okresu Pinellas- Pasco Bernie McCabemu uvedl, že manžel Schiavové nalezl její zhroucené tělo podle prvního svědectví z roku 1992 v pět hodin ráno místního času.

O devět let později ale v televizním rozhovoru uvedl, že tělo našel už v půl páté. Ambulanci však zavolal až čtyřicet minut po páté.

"Než zavolal, uběhlo čtyřicet nebo sedmdesát minut a pokud vím, tak pro to není žádné vysvětlení. Ve světle nové informace vás žádám, abyste se znovu na případ podíval bez předem utvořeného názoru o výsledku," napsal Jeb Bush.

Právní zástupce Michaela Schiava nebyl k zastižení, aby mohl guvernérův krok komentovat. V rozhovoru pro list The Miami Herald však označil podobné tvrzení za směšné. "Kdyby byl čekal sedmdesát minut, byla by mrtvá," uvedl.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Jeb Bush, mozek, soud

Video