Michael Jackson jde k soudu

Michael Jackson přichází k soudu v Santa Marii, kde jeho advokát přednesl, koho všeho by chtěl vyslechnout. (14. února 2005) | foto: Brendan McDermid, Reuters

Jacksonův advokát zve k soudu hvězdy

  • 4
Sledovaný proces se zpěvákem Michaelem Jacksonem zřejmě ještě získá na zajímavosti. Umělcův advokát totiž oznámil seznam svědků, které by chtěl předvolat k soudu. Je mezi nimi řada hvězd. Vypovídat by mohla např. herečka Elizabeth Taylorová nebo basketbalista Kobe Bryant.

PŘÍLOHA
Michael Jackson u soudu

Jacksonův obhájce Thomas Mesereau představil soudu dokument se stovkou jmen, která by se měla na lavici svědků objevit.

Mezi jinými zařadil advokát na list Larryho Kinga ze CNN, zpěváka Stevieho Wondera, redaktora stanice ABC Eda Bradleyho nebo Jacksonova syna Prince Michalela a dceru Paris.

Před soud by podle Mesereaua měl přijít také dokumentarista Martin Bashir, který o Jakcsonovi natočil slavný a kontroverzní film. Ten ale už dříve řekl, že vypovídat nechce.

Nejasnosti panují také kolem žalobou požadované účasti chlapce, který Jacksona obvinil z pohlavního zneužívání v roce 1993. Tehdy ale došlo na mnohomilionové mimosoudní vyrovnání a jedním z bodů smlouvy byla údajně podmínka, že hoch se k události nebude vyjadřovat.

Mesereau by rád do soudní síně dostal i basketbalistu Koba Bryanta, který nějaký čas pobýval v nemocnici s chlapcem, jehož rodina Jacksona nyní obvinila.

Podle státního zástupce se Jackson dopustil sexuálního zneužití, podávání alkoholu nezletilým a pokusu o únos, za což mu hrozí až 25 let vězení.

Zatímco počet možných svědků se nadále rozšiřuje, kandidátů na porotu ubývá. Z původních více než 700 lidí už soudce Rodney Melville zúžil výběr na 250 jmen.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video