Diskuze

Izraelci po týdnech obléhání vtrhli do nemocnice v Gaze. Byla poslední na jihu

V Pásmu Gazy přestala fungovat Násirova nemocnice ve městě Chán Júnis, jde o druhou největší nemocnici v oblasti a podle stanice Al-Džazíra poslední na jihu. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se uvnitř v sobotu nacházelo kolem 200 pacientů. Palestinský premiér Muhammad Ištajja v neděli na Mnichovské bezpečnostní konferenci vyzval k uznání nezávislého palestinského státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Palestinci si pod sebou řežou pěkně větev, spojením s Ruskem začnou přicházet o podporu rozumně uvažujících levičáků. Fajn.

A i další z palestinského přání začít co nejdříve řešení právě probíhá. Izraelci pokračují ve snižování vojenských schopností Hamásu, to jako řešení vypadá nejlépe. Jednání samozřejmě možná s každým, kdo nechce válčit a kdo nechce vymazat Izrael.

8 0
možnosti
MK

M13i53l11a93n 26K20a80s79a10l

18. 2. 2024 17:52

Arab je jako rusák. Čím jich je méně, tím se mi lépe spí.

13 0
možnosti
JV

Svědectví z Gazy v Los Angeles Times: Jsem americká lékařka, která odjela do Gazy. To, co jsem viděla, nebyla válka - bylo to vyhlazování

Při jedné příležitosti přinesli rodiče na pohotovost řadu dětí, všechny ve věku asi 5 až 8 let. Všechny měly po jednom zásahu kulkou odstřelovačem do hlavy. Tyto rodiny se vracely do svých domovů v Chán Júnisu, asi 2,5 km od nemocnice, poté, co se izraelské tanky stáhly. Odstřelovači však zřejmě zůstali. Žádné z těchto dětí nepřežilo.

(Pozn. red.) Čeští politikové mlčí.

Koncem ledna jsem opustila svůj domov ve Virginii, kde pracuji jako plastický a rekonstrukční chirurg, a připojila jsem se ke skupině lékařů a zdravotních sester, kteří se vydali do Egypta se skupinou humanitární pomoci MedGlobal, aby se dobrovolně zapojili do práce v Gaze.

Pracovala jsem i v jiných válečných zónách. Ale to, čeho jsem byla svědkem během následujících deseti dnů v Gaze, nebyla válka - bylo to vyhlazování. Při izraelském bombardování Gazy bylo zabito nejméně 28 000 Palestinců. Z Káhiry, hlavního města Egypta, jsme jeli 12 hodin na východ k hranici v Rafáhu. Míjeli jsme kilometry zaparkovaných kamionů s humanitární pomocí, protože do Gazy nesměly.https://blisty.cz/art/117668-svedectvi-z-gazy-v-los-angeles-times-jsem-americka-lekarka-ktera-odjela-do-gazy-to-co-jsem-videla-nebyla-valka-bylo-to-vyhlazovani.html

1 22
možnosti
HL

Tapetujete s tim nesmyslem dobre, ale zbytecne, tem kravinam nikdo neuveri.

22 0
možnosti
AK

A87n47d66r95e15j 96K28r60á82l

18. 2. 2024 16:14

Až řekne, že problém začal odmítnutím státu 47-48, a zahájenou válkou, tak se asi nepohnou..

8 0
možnosti
AK

A70n57d92r70e30j 34K85r56á39l

18. 2. 2024 16:16

Dokud neřekne..

2 0
možnosti
OK

Tak Pallywood v Gaze už pomalu končí.

Přesune své působiště mimo území Izraele.

7 0
možnosti
MB
LJ

Stacilo umoznit Izraelcum prohledani nemocnice a zadny problem by nebyl. Ale to samozrejme neslo, protoze Hamas na to nebyl pripravem.

25 0
možnosti
LS

Po týdnech obléhání vtrhli do nemocnice. Ovšem v nemocnici samozřejmě žádní teroristé nebyli, dyk to tvrdí pravdomluvný Hamás. To jim asi chirurgové vyhrožovali skalpely ne? Jiné vysvětlení není. Takže když Hamás nelže nyní, tak zákonitě nemůže lhát ani v počtu obětí. Toje snad jasné všem ne?

12 0
možnosti
OM

S teroristy se vyjednávat nedá ty je potřeba zlikvidovat

16 0
možnosti
Foto

Kdyby Izraelci tu nemocnici vybombardovali i s pacienty, pak by to byl válečný zločin. Ale oni ji pouze prohledali. Z toho chce někdo dělat aféru?

38 0
možnosti