Italský lékař vrací mužům plodnost

- Italský lékař, který způsobil skandál, když umožnil ženě po menopauze stát se matkou, se opět ocitl v centru pozornosti masmédií. Oznámil, že vyvinul průkopnickou metodu, která umožní neplodným mužům s pomocí myší kultivovat jejich sperma.
Přestože mnoha lidem bezpochyby vstávají při představě tohoto druhu kultivace vlasy na hlavě, doktor Severino Antinori ujistil, že zmíněná netradiční metoda již vedla k narození pěti dětí. Podle Reuters tak nabídl vítanou naději mužům, u nichž běžná léčba ztroskotala.
"Je to ohromný krok vpřed. Díky této metodě muž již pravděpodobně nikdy více nebude sterilní," řekl Antinori v telefonickém rozhovoru pro agenturu Reuters poté, co v Benátkách ukončil přednášku o porodnosti.
Antinori vysvětlil, že jeho metoda spočívá v odebrání látky spermatogonia, jednoduchých buněk tvořících sperma, sterilnímu muži a  jejich kultivování ve varlatech myši.
"To jsou buňky, které nikdy nedozrají... tento muž je úplně sterilní. Po dozrání spermatogonie v myších varlatech získají buňky vlastnosti plodného spermatu," řekl Antinori.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video