Na půlnoční mši se zpívaly také vánoční koledy, jako je V půlnoční hodinu....

Na půlnoční mši se zpívaly také vánoční koledy, jako je V půlnoční hodinu. Místo: kostel Nejsvětějšího srdce Páně v Praze (24. prosince 2022) | foto: Radek Vebr, MAFRA

Italský biskup si špatně nastavil budík a zmeškal půlnoční mši

  • 9
Jeden italský biskup si špatně nastavil budík a na Štědrý večer kvůli tomu zaspal půlnoční mši, kterou měl sloužit. Corrado Pizziolo se za to pak věřícím omluvil, zastoupit ho na poslední chvíli musel jiný duchovní. Napsala to agentura APA.

Pizziolo, biskup ze severoitalského města Vittorio Veneto, si po štědrovečerní večeři chtěl dát krátkého šlofíka, ale budík místo na 22:50 nastavil na 10:50 a tvrdě usnul.

„Zaslechl jsem klepání na dveře a dovnitř přišla asistentka, která si dělala starosti, jestli se mi něco nestalo,“ vysvětlil biskup.

Na to, aby stihl dorazit na půlnoční mši, už bylo pozdě, Pizziolo ale do kostela přišel a věřícím se osobně omluvil. „Nesmíme se děsit vlastních slabostí,“ řekl.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video