Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Reuters

Iráčan ve Vídni znásilnil desetiletého chlapce. Sexuální nouze, brání se

  • 954
Rakouská policie zatkla iráckého migranta, který se přiznal ke znásilnění desetiletého chlapce ve vídeňském bazénu. „Neměl jsem sex čtyři měsíce,“ řekl muž údajně na svou obranu. Zraněný chlapec skončil v nemocnici.

Brutální znásilnění, které chlapci způsobilo několik zranění, se dle listu Kronen Zeitung stalo už 2. prosince. Rakouská policie však o případu neinformovala „s ohledem na ochranu mladistvých obětí“, uvedl mluvčí Thomas Keiblinger.

Informace o činu však unikly na Facebook, píše britský list The Independent. Policie k tomu uvedla, že v případech týkajících se uprchlíků musí být citlivá, ale zdůraznila, že vůči takovým činům bude postupovat s „nulovou tolerancí“.

Dvacetiletý Iráčan desetiletého chlapce zatáhl v krytém bazénu ve Vídni do šatny, kde ho přinutil sundat si plavky a znásilnil jej. Chlapec vše okamžitě nahlásil plavčíkům, zatímco násilník šel znovu plavat a trénovat skoky z třímetrového můstku.

Přivolané policii se k činu přiznal a vypověděl, že jej k tomu vedla sexuální nouze. „Neměl jsem sex čtyři měsíce,“ řekl také údajně s tím, že nechtěl chlapci ublížit a že ví, že to byla „velká chyba“. Podle svých slov má ve vlasti ženu a děti, od narození dcery však s manželkou intimně nežil. Do Rakouska se dostal takzvanou balkánskou cestou.

Na otázku, jestli je v Iráku legální mít sex s malými dětmi, odpověděl: „Taková věc je zakázaná ve všech zemích na světě.“


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video