ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Muž v Indii kvůli sporu o majetek zapálil úřednici, na místě zemřela

  • 8
Radikální řešení zvolil muž z Indie, který v pondělí pronikl do budovy finančního úřadu a kvůli majetkovému sporu, který jeho rodina s úřadem vedla, zapálil a zamkl v kanceláři jednu z pracovnic. Ta následkům zranění podlehla.

Incident se odehrál v indickém státě Telengána. Žena se zrovna vracela ze soudního jednání, když ve své kanceláři potkala neznámého muže. Ten ji zde zamkl a následně zde založil požár, uvedl server BBC.  

K. Suresh, kterého policie obvinila z upálení úřednice v Indii. (5. listopadu 2019)

Jeden z dalších pracovníků úřadu uvedl, že z kanceláře zaslechl výkřiky. Ženě se po pár minutách podařilo dveře odemknout a vyběhla ven. 

„Podařilo se jí dostat z kanceláře. Spadla na podlahu a než jsme si všichni uvědomili, co se děje, oheň byl všude,“ řekl zaměstnanec jménem Gurunatham. Ten se snažil ženu zachránit, kvůli rozsáhlým popáleninám však druhý den v nemocnici také zemřel. 

Část incidentu přitom jeden ze zaměstnanců natočil na video. Žena na něm volá o pomoc, než na ni někdo hodí přikrývku. 

Muž, který požár založil, poté vyběhl z budovy s popáleninami. Policie ho při útěku dopadla a nechala odvézt do nemocnice. Později ho identifikovala jako K. Sureshe, jehož rodina vedla s úřadem spor o majetek. 

„Jsme s úřadem v soudním sporu ohledně pozemků. Řeším to ale já a můj bratr. Nevíme, proč se syn na úřad vydal,“ uvedl pro místní média otec obviněného. 

„Je to velmi nešťastná událost,“ řekl po incidentu Ravinder Reddy Vanga, ředitel telengánské Asociace daňových úředníků s tím, že její zaměstnanci vyhlásili v reakci na událost třídenní pracovní stávku. 

Dodal také, že v posledních dvou letech došlo již k několika událostem, kdy byli pracovníci finančních úřadů podobně napadeni veřejností. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video