V indickém Dillí hořela továrna na nátěry, 11 lidí zemřelo a čtyři se zranili

  • 1
Při požáru v továrně na nátěry v indickém hlavním městě Dillí zemřelo nejméně 11 lidí. Další čtyři lidé se zranili. Příčiny vzniku požáru nejsou zatím jasné. Na místě zasahovaly dvě desítky hasičských jednotek.

Požár odstartoval v průmyslovém objektu ve čtvrtek pozdě odpoledne místního času. Oheň se rozšířil v suterénu, což znemožnilo evakuaci lidí ve vyšších patrech. Podle agentury Reuters nastal v budově i výbuch, který jí výrazně poškodil. V objektu, který se nachází v severní části Dillí, byl i sklad chemických materiálů.

VIDEO: Historickou továrnu v Sydney zničil požár, hasiči evakuovali 50 lidí

Hasičům se podařilo z budovy vynést 11 ohořelých těl. Další čtyři lidé se zranili. Hasiči proti ohni zasahovali zhruba pět hodin.

Požáry v budovách jsou v Indii relativně časté, uvedla agentura AP. Podle ní je to důsledkem toho, že stavitelé často nerespektují zákony a bezpečnostní opatření.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video