Následky mohutné exploze v Houstonu na jihu Spojených států. (24. ledna 2020)

Následky mohutné exploze v Houstonu na jihu Spojených států. (24. ledna 2020) | foto: AP

Mohutná exploze otřásla Houstonem. Dva lidé zemřeli, škody budou vysoké

  • 7
Exploze v průmyslovém objektu na severozápadě Houstonu na jihu Spojených států v pátek usmrtila dva lidi, srovnala se zemí budovu skladu zboží a poškodila několik okolních domů. Oznámila to místní policie. Příčina výbuchu je zatím neznámá.

Exploze byla tak silná, že lidé na sociálních sítích spekulovali o tom, že město zasáhl meteorit. Šéf houstonských hasičů Samuel Peňa na Twitteru varoval obyvatele, aby se k místu zásahu nepřibližovali.

Přislíbil, že hasiči příčinu výbuchu oznámí, jakmile budou mít konkrétní informace. Dodal, že evakuace vyhlášena nebyla, ale bylo uzavřeno několik okolních ulic.

Peňa rovněž napsal, že odborníci v okolí sledují kvalitu ovzduší, ale že žádný únik nebezpečných látek zaznamenán nebyl.

Exploze byla natolik silná, že otřásla domy v okolí.

Budovy mají poškozené střechy a stěny. Drobné škody jako rozbitá okna a dveře ohlásili i lidé ve vzdálenějších oblastech. Podle vyšetřovatelů nešlo o záměrný čin, nicméně trestní stíhání neznámé osoby bylo zahájeno.

Velká síla exploze, kterou doprovázel mohutný záblesk byla slyšet na kilometry daleko. Výbuch zachytily kamery, záběry nyní kolují po sociálních sítích.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video