Diskuze

Čínský hotel s výběhem s ledními medvědy vzbudil kritiku mezi ochránci

Hotel, v němž mohou hosté z oken svých pokojů pozorovat po celý den i noc lední medvědy, otevřeli v pátek ve městě Charbin na severovýchodě Číny. Nápad podniku však vyvolal rozhořčení bojovníků za práva zvířat a dočkal se i četných kritik na sociálních sítích, informoval deník The Guardian.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HD

H33a40n34a 46D37a51n53k38o

14. 3. 2021 18:30

Dalsi priklad ako ochranci by narobili viac zla ako dobra. Co urobit s mladatami ladovych medvedov co sa narodia v ZOO alebo ich matka opusti? Mozu urobit co naposledy urobili "ochranari" s mladatom medveda na Slovensku, kedy mlada vratili do prirody s tym, ze matka si ho najde (ziadna ZOO ho uz nchcela lebo su plne) a mlada o par dni nasli mrve. To chceme? Zabijat mladata co sa uz narodia v ZOO? Alebo zakazat zachranovat mladata, ktore su odsudene na smrt v prirode? Na FB vsetci ochkaju ronia slzicky nad kazdym mladatom mysi alebo potkana a pritom sa zastavaju tzv ochrancov, ktori boju proti takymto zariadeniam pre zvierata. Nebolo by lepsie bojovat za to, aby sa zlepsili podmienky tychto zvierat v ZOO alebo v danom hoteli ?!? Bolo by vhodne si uvedomit, ze zatvorenie ZOO povacsine znamena odsudit zviera na smrt

0 0
možnosti
RM

"Hotel je na zkušební období již plně rezervován"

To vypadá, že ve zlé a totalitní Číně, mají na rozdíl od nás otevřené hotely a mohou cestovat. To u nás jsou hotely už rok zavřené a teď se nemůžeme hnout ani z okresu.

0 2
možnosti
MD

Mozna bychom se meli nejdrive zeptat tech medvedu. Co oni na to. Az tam budou zavreni 'ochranci' pak davat na jejich pocity.

0 1
možnosti
RW

Už máte letenku?

Nebo jste se už někdy ptal nějakého týraného zvířete jaké má pocity?

A nic neříkal? Tak to byl asi v pohodě.

0 2
možnosti
MT

No, ne ze bych s timhle souhlasil, chran Buh, ale ten jejich argument je totalne mimo. Diky oteplovani a odlednovani bloudi spousty lednich medvedu pustou krajinou a nemuzou najit zadnou potravu. Dokonce uz nekteri zacli lovit i tahnouci lososy, coz je jinak specializace medvedu Grizzly. No a vypustit tam medvedy ze zajeti, to je jasny ortel smrti.

1 0
možnosti
RW

Smutný pohled na ten čínskej "výběh", ale u Číňanů s jejich vztahem ke zvířatům pochopitelný.

Mnohem smutnější je pohled tady na ta česká individua, pro které je prvořadý hon na jakési vyidealizované "ekoteroristy", než podstata problému.

Ale i ty já chápu, jelikož jsou asi ze svých garsonek 20m2 vzteklí, že mají i ti medvědi větší bejvák než oni a k tomu tolik zájmu.

1 2
možnosti
PM

Jaký rozdíl meze tímto a zoo? Vy víte, jaký tam mají výběh?

1 0
možnosti
PF

P61a46v77e86l 75F17r65y42č

14. 3. 2021 12:13

Tihle pseudo eko ochránci, tedy spíše eko teroristi, ať skočí do zdi. A zůstanou tam.

0 0
možnosti
TP

nebýt ekoochránců a teroristů tak je půl rebubliky vybetonované....pořád je hodně lidí a firem co mají prachy a rádi by stavěli kdekoliv je napadne. a moc nepřeháním ,když si myslím že by na Sněžce mohl za pár let stát Lidl a vedle rozhledna s dětským hřištěm nebýt ochrany zelených...každý ať si vybere, já ale budu jedině rád, když se to nezvrtne a ještě trochu přírody zůstane..

2 0
možnosti
PM

Zoo po celém světě ochráncům nevadí? To je pro zvířata včetně ledních medvědů přirozené prostředí? A nebo je problém v tom, že je to v Číně?

2 1
možnosti
TH

T16e83r55e97z39a 44H10o91l95á

14. 3. 2021 11:51

Svatá matko ;-D;-D;-D;-D

Vy fakt srovnáváte podmínky v zoologických zahradách (hl. tedy v těch moderních) s tím akvárkem ve videu?

2 2
možnosti
TH

T40e15r41e60z26a 33H66o45l33á

14. 3. 2021 11:46

Podotkla bych, že taky záleží na zpracování. Například jedna belgická zoo má velmi podobný nový projekt - člověk leží v posteli hotelového pokoje a kouká do výběhu a nádrže mrožů, mám dojem, že některé pokoje i k medvědům. Nicméně samozřejmě nejde o zvířata zavřená v pidi kleci, mají ohromné výběhy, o kterých se českým zoo ani nezdá.

0 0
možnosti
HK

V přírodě tito medvědi umírají na nedostatek potravy, každý den zápasí o holý život, protože jim mizí přirozené prostředí táním ledovců.

Ale když jsou zavření a mají plno potravy, tak je to týrání?:-):-)

Logika ekologů (tzn. lidí bez reálného přírodovědného vzdělání) je více než k smíchu.

2 2
možnosti
TH

T18e34r26e79z55a 63H27o72l96á

14. 3. 2021 11:50

Ono taky záleží na podmínkách, kde jsou zavřeni, víme?

Moderní zoo, která jim dá co největší přírodní výběh může být ok.

Skoro ze všech stran otevřené akvárko už ok není.

0 1
možnosti