V Hongkongu havaroval dvoupatrový autobus, devatenáct lidí zemřelo

  • 22
Při nehodě dvoupatrového autobusu v Hongkongu v sobotu zemřelo podle posledních informací 19 lidí a nejméně 65 dalších utrpělo zranění. Podle agentury Reuters jde o jednu z nejhorších dopravních nehod ve velkoměstě za poslední roky.

Na televizních záběrech byly vidět rozdrcené trosky autobusu ležícího na krajnici jedné z hlavních dálnic na severu města. Hasiči zasahující na místě museli rozříznout střechu, aby se dostali k cestujícím, kteří uvnitř uvízli.

Jak potvrdila policie, zahynulo 19 lidí. Dalších 65 lidí utrpělo zranění, uvedl server Channel NewsAsia s odkazem na místní policii.

Někteří ze zraněných byli na snímcích televize vidět, jak sedí zhroucení a zranění na silnici. 

Jeden z postarších pasažérů se televizi svěřil s tím, že řidič jel v době nehody extrémně rychle a v rychlosti i zatáčel.

Podle představitele společnosti, která autobus provozovala, dostane rodina každé z obětí odškodné 80 tisíc hongkongských dolarů (přes 210 tisíc korun). Společnost rovněž zřídí vyšetřovací tým, jehož cílem bude odhalit příčinu neštěstí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video