Diskuze

Němci ocenili dceru Hitlerova architekta Speera za podporu židovských žen

Dcera dvorního architekta Adolfa Hitlera a někdejšího říšského ministra zbrojní výroby Alberta Speera Hilde Schrammová v pondělí získala cenu za dlouholetou finanční podporu židovských žen v umění a vědě. K financování chodu nadace Zurückgeben (Navrácení), kterou Schrammová spoluzakládala, použila sporné dědictví po otci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Speer čistý nebyl a 20 let si odseděl poprávu. Věděl, jakou otrockou práci váleční zajatci a vězňové z koncentračních táborů v jím řízeném válečném průmyslu odvádějí, věděl, že je kosí smrt a nemoci, v jakých nelidských podmínkách pracují. Rozhodně dobrý člověk a oklamaný nazdárek to nebyl!

2 2
možnosti
Foto

Nikdo neříká něco jiného. Jediné co se po právu říká je, že se ze všech obviněných na této úrovni snažil dělat věci jak nejhumánněji to bylo možné. Asi sám věděl, že to není správné. Na druhou stranu, daleko více lidí, kteří měli i přímo na rukou krev stovek, možná tisíců obětí, zaměstnaly Spojené státy, Sovětský svaz a nebo třeba i Československo a i naše země aktivně kryla válečné zločince.

4 2
možnosti

Speer nebyl zločinec, byl to architekt a ministr průmyslu, který ke konci války zachránil několik průmyslových podniků, které chtěl Hitler zničit, aby nepadli do rukou spojenců. Jen uvěřil Hitlerovi, ale špatný člověk to nebyl, nedivím se, že má takovouto dceru.

4 2
možnosti

J33a96n 77B54í38l47ý

22. 1. 2019 19:23

speer už na konci 30. let písemně požádal himmlera, aby mu jeho ss pomohly vystěhovat židovskou čvrť v berlíně, kterou chtěl speer přestavět. židé skončili v koncentrácích a speer mohl stavět...

1 0
možnosti

A v Česku potomci komunistů volí dál komunisty, STBáky a fašisty...

2 2
možnosti