Medvěd grizzly

Medvěd grizzly - Ilustrační foto. | foto: Corbis, Profimedia.cz

Grizzly ukousal k smrti cyklistku

  • 117
Pro kanadskou profesionální cyklistku se stal výlet do hor v provincii Alberta tragický. Při běhání ji napadl a zabil grizzly. Před jeho útokem se chtěla schovat na strom, zvíře ji ale srazilo dolů a ukousalo k smrti. Přivolaná pomoc medvěda zastřelila.

Šestatřicetiletá Isabella Dubeová se v pondělí vyrazila proběhnout se dvěma přáteli k oblíbenému golfovému hřišti u Canmore.

Stezka, po které se vydali, nebyla ale otevřená. Ochránci zvířat chtěli, aby se po ní mohla zvířata v klidu pohybovat, v čemž by je lidé rušili.

Když se před trojicí náhle objevil medvěd grizzly, Dubeová okamžitě začala lézt na strom, čímž připoutala pozornost zvířete. Její kolegové toho využili a odběhli pro pomoc.

Než se ale podařilo ozbrojeným strážníkům na místo doběhnout, medvěd ženu strhl z větví na zem a ukousal ji k smrti. Záchranářům nezbylo, než grizzlyho zastřelit.

Medvěd byl do parku přestěhován jen pár dní před útokem proto, že ohrožoval lidí v okolí svého původního životního prostoru.

Podle správy Banffského národního parku byla Isabella Dubeová první obětí útoku medvěda v Albertě od roku 1998.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Kanada, Medvědi

Video