Policisté uzavřeli nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem poté, co lupič přepadl...

Policisté uzavřeli nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem poté, co lupič přepadl pobočku banky Sparkasse (2. srpna 2019). | foto: Arne Dedert/dpa

Nádraží ve Frankfurtu uzavřela policie. Skrývali se tam bankovní lupiči

  • 50
Německá policie v pátek odpoledne kvůli rozsáhlému zásahu asi na hodinu zcela uzavřela hlavní železniční nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle informací agentury DPA policisté zadrželi tři osoby podezřelé z pokusu o vykradení bezpečnostních schránek v nedaleké pobočce banky Sparkasse. Pachatelé na nádraží vyhledali úkryt.

Bližší informace policisté neupřesnili, uvedli jen, že několik osob nedovoleně získalo přístup k bezpečnostním schránkám, což spustilo alarm. Svědci ohlásili, že pachatelé uprchli na nádraží. Během pátrací operace jeden z policistů vystřelil. 

O žádných zraněných ale policisté neinformovali.

Německá železniční společnost Deutsche Bahn (DB) uvedla, že kvůli policejní operaci byla železniční doprava zcela zastavena. Omezení se dotklo i vysokorychlostních spojů ICE, část spojů proto náhradou zastavovala na nádraží Frankfurt Süd. 

DB upozornila, že navzdory opětovnému zprovoznění hlavního nádraží mohou být některé spoje zpožděné nebo úplně zrušené. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video