Diskuze

Arabština míří do pařížských škol. Chci jazyku dodat prestiž, řekl ministr

Několik veřejných základních a středních škol na předměstí Paříže začalo nedávno nabízet kurzy arabštiny, navzdory polemikám a názorům některých politiků. Mnoho žáků se totiž domnívá, že se jim znalost jazyka bude dobře vyjímat v jejich životopisech, napsala agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem si vzpomněl na to vaření žáby. A s žábama by mohli mít Francouzi zkušenosti. Voda už začíná být teplá a Francouzi nic...:-/

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Shibeb se červená. Bože, neeee

1 0
možnosti

Proc ne? arabstina je paty nejpouzivanejsi jazyk na planete.

2 0
možnosti

Ve Fracii arabstina,u nas inkluze.

1 1
možnosti
Foto

no bať. je jen rozumné se učit brzký úřední jazyk :-)R^

5 0
možnosti

To uz neni pliziva, ale zjevna islamizace!

8 1
možnosti

Arabstina bude brzy ve francii a britanii stejne povinna. Narozdil od nas kde jsme drtili rustinu od 4 tdidy a vetsinou ji nepotrebovali bude tam arabstina brzy uredni jazyk. Ti to s vitacstvim dopracovali k sebe zaniku.

5 2
možnosti

Jestli bude ve Velké Británii nový povinný jazyk, tak to bude polština. Pak hindi, urdu, bengálština a rumunština. Arabština fakt ne.

0 0
možnosti

Podle mně učit se jazyk je vždy pozitivní, i když někdy arabové umí arabsky, často třeba neumí psát nebo neumí literární arabštinu. Jsem proti imigraci, ale učení jazyka je vždy pozitivní. Navíc oni tam již jsou a většinou 2./3. generace. Stejně v ČR se přestala učit ruština, přitom je stále více rusky mluvících lidí v ČR( Rusové, Ukrajinci atd). Jazyk sám o sobě nikdy není problém. Klidně mi za to dejte mínusy to mi je jedno...

4 3
možnosti

2040...Zavedena Šaria "na přání veřejnosti".

7 2
možnosti