Diskuze

Zemřel kapitán letadla, který nenechal svou posádku napospas únoscům

Ve věku 95 let zemřel francouzský pilot Michael Bacos. V červnu 1976 byl kapitánem letounu Air France, který unesli palestinští a němečtí teroristé. Když mu únosci nabídli možnost letadlo opustit a zachránit si život, odmítl to a zůstal se svými pasažéry.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti

Tito cestující a nakonec rukojmí těchto teroristů,

by museli prožít opravdová muka a stres, kdyby z oken letadla sledovali, jak odchází kapitán a opouští palubu tohoto uneseného teroristy letadla a zanechává je napospas teroristům, nadále jako rukojmí v ohrožení svých životů a zachraňuje si jen ten vlastní život! Když jako kapitán, má bezmála vždy, opustit palubu jako poslední, teprve až má jistotu, že všechny cestující přepravil a opustili všichni palubu letadla a jsou v pořádku!

1 0
možnosti

Hrdinní vojáci Ugandy se v celé akci "vyznamenali" akorát vraždou nemocné báby v nemocnici?

13 0
možnosti

I to mělo být potrestáno. Izraelci když opravdu chtějí, tak dokáží i nemožné!

5 0
možnosti
Foto

Čest jeho památce

11 0
možnosti

ciste pragmaticky bylo nejspis uplne jedno, jestli tam zustal nebo ne, ale jako gesto dobre

0 3
možnosti

J11a93n 10P43u30k95l

28. 3. 2019 8:58

Z jeho hlediska to tedy rozhodně jedno nebylo, klidně mohl odejít... :-)

5 0
možnosti

80 cestujicich bylo izraelskeho puvodu.... a ja myslel, ze bud byli izraelsti obcane anebo zidovske narodnosti... iDnes se dnes opravdu prekonava. Jinak Michel Bacos, jeho posadka a IDF komando Sayeret Matkal jsou frajeri hvezdne velikosti.

23 0
možnosti

Jó, byly to jiný doby. Tenkrát byli teroristi přátelé tak leda těch nejextrémnějších stalinistů. Dnes, když politik vyjádří názor, že by např. Dánsku vůbec nebylo na škodu, kdyby při svém vykonávání teroristických činů na bitevním poli zůstali jako mrtvoly, tak je z něj Zlo světa. A přitom jen vyjádří své zbožné přání, ani ho nemusí nenapadnout, že by nechal sestavit tým, který z těch teroristů ty mrtvoly udělá.

14 0
možnosti

M32a26r88c49e40l 40V19l12n78a

27. 3. 2019 23:53

To boli časy, keď muži jednali ako muži a bolo ich možné za to obdivovať a nasledovať. Hoci oni svoje konanie vnímali ako úplne normálne.

Som si istý, že aj dnes je takých mužov dosť. Žijeme ale v dobe, ktorá nepraje hrdinom, praje exhibicionistom. Tak úžasná vec ako je dlhotrvajúci mier robí z nás mužov zmäkčelých slabochov. Zvláštne paradoxy.

RIP pre kapitána Bacosa.

22 0
možnosti

Dnes by měl zatracený opletačky. Jako vedoucí týmu odmítl poskytovanou bezpečnost, vyvinul tak tlak na své podřízené, aby jej následovali, a vystavil je tak riziku ztráty života. Dnes by nebyl hrdina.

6 0
možnosti

M42a70r11e87k 52Š22i84m60o42n

28. 3. 2019 23:52

víte co je to RIP? Rest in peace (resp.

requiescat in pace), tedy odpočívej v pokoji. Takže tam máte dvakrát v pokoji.

2 0
možnosti

Upřímnou soustrast. Zemřel skvělý kapitán! Ale kde jsou články o Faltýnkovi a Čapím hnízdě?? To jsou pro naši zemi daleko důležitější zprávy.:-/

1 4
možnosti

Musíte kliknout do sekce "Domácí":-/

2 0
možnosti