VIDEO: Prezident Duterte oznámil Filipíncům, že má možná rakovinu

  • 11
Rodrigo Duterte v Manile oznámil, že zhruba před třemi týdny podstoupil několik vyšetření, včetně endoskopie a kolonoskopie. Lékaři mu však tento týden doporučili, aby prohlídky zopakoval. Další testy jsou nezbytné k tomu, aby mohli doktoři diagnostikovat abnormality trávicího traktu a tlustého střeva.

Sám Duterte neví, jak na tom je. „Nevím, jaký je můj zdravotní stav a musím počkat na výsledky. Ale řekl bych, že pokud je to rakovina, je to rakovina,“ prozradil v Manile filipínský prezident skupině absolventů vojenské akademie a nejvyšším bezpečnostním úředníkům. „Pokud jde o třetí stádium nemoci, nechci žádnou léčbu. Nebudu prodlužovat utrpení ve funkci ani nikde jinde,“ dodal.

Už dříve se šířily spekulace o Dutertově špatném zdravotním stavu, které však prezident i jeho spolupracovníci popírali. Naopak opakovaně tvrdili, že je současná hlava státu naprosto spokojená, jen je po čtyřiceti letech v nejrůznějších politických funkcích poněkud unavená.

Duterte také poznamenal, že trpí i jinými nemocemi jako je například Barrettův jícen, nebo si s sebou nese následky z motocyklové nehody a roky pití. „Přestal jsem pít a už nepiji. Ale s výčitkami se to má tak, že přicházejí pozdě. Teď se můj zdravotní stav zhoršil,“ řekl. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video