- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jestli neví co s tím, tak bych si pár kousků vzal.
jj,a tady neví co by za mango chtěli, za ty ceny ho prostě nekoupím
Ať z toho zkusí pálit kořalku
Tak ja samozrejme neznam filipinske zakony, ale jak tu radite vypalit (proti cemu rozhodne nejsem) tak treba u nas by na takovyho farmare vlitlla celni sprava a financak a za neopravnenou vyrobu lihu by sel tak mozna na 6 let. Proste to jsou farmari a nemaji povoleni. To neni o tom, ze si nechas nekde neco vypalit (nebo si to udelas sam) X tisic litru destilatu. Na vsechno chteji vsichni licence a kontroly. To je jako s tema jablkama v CR. Myslite, ze by z toho nebyl dobrej "kalvados"? Jasne, ze jo, ale kdo si vsechny ty papiry bude vyrizovat.
a to jako proč by měla do toho celní zpráva vůbec zasahovat? Nikdo neříká, že se to má pálit načerno. Standardní postup je nechat zkvasit a s hotovým kvasem navštívit pěstitelskou pálenici, kde se samozřejmě zaplatí i spotřební daň
Neverim, ze by se treba tech sto tun neudalo i tady za rozumnou cenu. Jenze v tom jedou jinci fistroni, co vlastni komoditni burzy, takze muzem zapomenout.
To je jak u nás. Urodí se málo, je to špatně. Urodí se moc, taky.
Tak to borci neumí udělat kvas a destilovat. Tady bychom si s tím nějak poradili... to by byla mangovica hergot
To červenozelený mango na obrázku není filipínské mango, to je "apple mango", a to není tak dobrý. Správný obrázek je: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Carabao_mangoes_(Philippines).jpg
Můžeme být rádi, že tam nedali kokosy, to tam pěstují taky.