Zachráněných je zatím 52, počet pohřešovaných přesahuje 700 lidí.

Zachráněných je zatím 52, počet pohřešovaných přesahuje 700 lidí. | foto: Reuters

Filipínští záchranáři našli ve vraku trajektu jen mrtvá těla

Filipínští záchranáři se znovu ponořili k trajektu potopenému v sobotu během tajfunu Fengshen. Doufali, že objeví pasažéry, kteří mohli přežít ve vzduchové kapse. Nikoho živého ale nenašli, shledali se jen s velkým počtem mrtvých těl. Na trajektu Princess of the Star cestovalo 862 lidí.

"Většina těl plavala uvnitř. Lidé tam uvízli, když se loď náhle převrhla a potopila," řekl místnímu rádiu mluvčí námořnictva Edgar Arevalo. Neupřesnil ale, kolik mrtvých potápěči uvnitř vraku napočítali. Z lodi se podařilo zachránit jen asi padesát lidí.

Trajekt zřejmě ztroskotal kvůli vysokým vlnám vyvolaných tajfunem Fengshen. Rychlost větru dosahovala v nárazech rychlosti až 200 kilometrů v hodině. Řádění postihlo především centrální Filipíny.

Tajfun zabil minimálně 229 lidí. V této statistice ovšem ještě nejsou započítány možné oběti havárie Princess of the Star.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video