Diskuze

Bude to fraška, říká egyptská opozice o volbách prezidenta. Chce bojkot

Březnové prezidentské volby budou fraška, míní představitelé egyptské opozice a vyzvali voliče, aby je bojkotovali. Podle pozorovatelů volby opět vyhraje současný prezident Abdal Fattáh Sísí. Tomu je nakloněn i jediný přihlášený protikandidát Músa Mustafa Músa. Ostatní vyzyvatelé se z klání stáhli s poukazem na to, že byli vystaveni represím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Udělám si v tom jasno, až se vyjádří pan Soros.

0 0
možnosti
Foto

Však Sísí je snad nejlepší možnost - snaží se o korektní vztahy s Izraelem a účastní se i obřadů tamějších koptských křesťanů, čímž podporuje toleranci mezi většinovými muslimy a křesťanskou minoritou, což je příjemný rozdíl oproti fundamentalistickému muslimskému bratrstvu.

4 0
možnosti

Sísí je nejlepší volba.

3 0
možnosti
Foto

Arabská opozice je vesměs složena z příznivců šaríji. Nemusíme je zrovna nazývat Muslimské bratrstvo nebo Bratrstvo kočičí pracky, etikety jsou lehko vyměnitelné. Podstatný je obsah a ten se zove islám.

4 0
možnosti

Na islámský stát je Egypt ještě docela v poho.

0 0
možnosti

Díky bohu za tuhle frašku. Všichni víme, jak tam poslední demokratické prezidentské volby dopadly...

3 0
možnosti

K77a57r82e41l 94B90o30k

30. 1. 2018 18:56

Možná, že to fraška bude. Ale zemi se podařilo stabilizovat a zavést pořádek. Militantní Muslimské bratrstvo, ale není ještě poraženo.

2 0
možnosti

takze uvalime sankcie, dufam ;-D

1 0
možnosti
Foto

než islamistická opozice to je lepší diktátor

8 0
možnosti

J41a49n 52M29a31c85e56k

1. 2. 2018 12:51

slovo diktátor bych v tomto Sísího případě bral spíše asi jako prvního diktátora G. J. Caesara. Nic víc ;-D takové na blízkém východě potřebují. I ten Kaddáfí to dělal lépe, než 3 různé frakce v Libyi

0 0
možnosti

M21a13r76i65o 31T77r68n48k68a

30. 1. 2018 17:33

Tak teraz neviem komu fandit. Nebola opozicia muslimske bratstvo?

6 0
možnosti
Foto

Co říkají místní, tak současná situace se začíná pomalu normalizovat. Není to zdaleka tak dobré, jako za Múbaraka, ale zatím je jakás takás naděje. Svobodné volby by pravděpodobně znamenaly jenom to, že by země skončila v totálním chaosu. Je to dost zajímavá situace, ale současná vláda zajistila pořádek a díky tomu se daří obchodu. Bohužel v postranních ulicích vládne dosud středověk a těch lidí je většina. Srovnal bych to se situací u nás. Jestliže se u nás daří vlivu různých zájmových skupin, v Egyptě je situace nesrovnatelně ostřejší a konkurenční prostředí mnohem dravější. Ovšem s mírou korupce, která je s námi nesrovnatelná.

4 0
možnosti