ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Nejprve chemikálie, poté slzný sprej. V Dunajské Strede zaútočil muž na Romy

  • 35
Neznámý muž polil ve slovenské Dunajské Strede místo, kde se setkávají romské rodiny, neznámou chemikálií. Později tam jedné ze žen nastříkal do tváře slzný sprej. Muž podle médií vykřikoval rasistická hesla namířená proti Romům. Případ vyšetřuje Národní kriminální agentura (NAKA).

Skupina žen se i s dětmi pravidelně schází na schodech jednoho z místních sídlišť, popsal veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Minulý týden se podle jedné z těchto žen všichni domů vrátili s červenými fleky na tělech. „Dvouleté děvčátko dostalo i horečku, antibiotika nezabírají, lékaři nevědí, co to je,“ popsala RTVS žena, která se představila křestním jménem Monika.

Další den si podle ní ženy všimly, jak muž v ochranném obleku cosi stříká na beton, kde obvykle seděly. Nejprve si myslely, že se jedná o nějakou dezinfekci, když tam však muže našly i další den, jedna z žen se zeptala, co na místě dělá, popisuje stanice na svém webu. Muž poté začal křičet a nadávat.

Když ho žena chtěla na důkaz vyfotit, zaútočil na ni a do tváře ji nastříkal slzný sprej, uvedla RTVS s poznámkou, že žena skončila v nemocnici. Hasiči místo vyčistili, úřady se snaží určit, jakou látku muž na místo nastříkal. Server aktuality.sk dříve napsal, že místní obyvatel vylil ženě do tváře blíže nespecifikovanou žíravinu a neznámou látkou polil i místo, kde ženy obvykle sedávají.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video