Fotky z neobvyklého přijímacího rituálu hasičů přinesl německý Bild.

Fotky z neobvyklého přijímacího rituálu hasičů přinesl německý Bild. | foto: Bild.de

Dobrovolní hasiči v Německu mučili nováčky při přijímacím rituálu

  • 41
Kdo se chtěl v německém městě Oer-Erkenschwick stát dobrovolným hasičem, musel podstoupit ponižující rituál. Jeho součástí bylo nechat se nahý polévat vodou nebo namazat genitálie krémem na boty. Na šokující "křest ohněm" německých dobrovolných hasičů upozornila jedna z dnes už bývalých členek hasičského sboru.

Případem v Severním Porýní-Vestfálsku už se zabývá německé ministerstvo vnitra, informoval německý Bild na svých internetových stránkách.

"Jsem zděšen," řekl starosta Oer-Erkenschwicku Achim Menge poté, co viděl na internetových stránkách listu Die Westdeutsche Allgemeine Zeitung fotografie z rituálu dobrovolných hasičů.

Na případ upozornila čekatelka na členství ve sboru hasičů. Dvacetiletá Nathalie W. se stala obětí sexuálně motivovaného násilí od jiných hasičů loni v září.

"Součástí rituálu bylo přivázání ke stromu. Jeden mi zvedl levou nohu a chtěl se mi podepsat na genitálie," popisuje Nathalie praktiky během křtu. Jiný z hasičů navrhl, aby ji prý oholili. "To prostě zašlo příliš daleko," dodala mladá žena, kterou hasiči ze svých řad vyhodili.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video