Detroit se proměnil v obří paintballové bojiště, policie už zatkla 6 lidí

  • 58
Policie v americkém Detroitu vyzvala k ukončení paintballové bitvy, která zachvátila celé město a vyústila už v zatčení šesti lidí. Organizátoři akci s heslem „vezmi barvu, odlož zbraň“ propagují jako formu boje proti skutečnému násilí, uvedla v sobotu agentura Reuters.

Policejní velitel James Craig požádal obyvatele, aby se do bitvy nezapojovali. Dodal, že podobné iniciativy jsou nešťastné, ač mohou být myšleny dobře. 

„Pokud s námi chcete spolupracovat na zastavení násilí, existuje řada věcí, na kterých můžeme pracovat společně,“ řekl šéf detroitské policie. „Ale paintballová válka po celém městě není správný způsob, jak na to,“ dodal podle agentury Reuters.

Místní policii v posledních dnech kvůli bojům se zbraněmi na kuličky s barvou zahltily stížnosti. Když jeden policista ve středu zapnul sirénu poté, co spatřil asi padesát účastníků bitvy, zasypala mu auto salva paintballových nábojů. 

Kvůli incidentu podle agentury AP zatkli dvaadvacetiletého Davona Williamse, který byl následně obviněn ze dvou přestupků. Policie uvádí, že v souvislosti s probíhající „válkou“ zadržela už šest lidí.

„Největší obava, kterou mám, je, co se stane, když bude někdo považovat pušku s barvou za opravdovou zbraň. Vypadají jako skutečné zbraně, obzvláště z větší vzdálenosti,“ řekl Craig a upozornil na možnost eskalace policejního zásahu proti lidem vyzbrojeným puškou na paintball. Podle agentury AP k pátečnímu večeru nebyla z Detroitu hlášena žádná zranění.

Podobné akce jako nyní v Detroitu se v poslední době objevily také v Atlantě a v Greensboro v Severní Karolíně. Policie posledně jmenovaného města v pátek uvedla, že tamní paintballová válka mohla být příčinou zastřelení devatenáctiletého muže, který zemřel minulý pátek.

27.dubna 2018 v 04:12, příspěvek archivován: 28.dubna 2018 v 12:27

Paintball Fun Links up Detroit City !!! https://t.co/t3v99yRL9z https://t.co/ebiLoB4rY6

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video