Diskuze

Prezidentské volby v Kongu vyhrála opozice. Hádá se ale, který její člen

Konžské prezidentské volby vyhrál podle volební komise opoziční kandidát Felix Tshisekedi. Pro mnohé překvapivý výsledek vyvolal v Kongu napětí. Vlivná katolická církev podle diplomatů označila za vítěze jiného opozičního politika Martina Fayulua, který výhru konkurenta nazval "volebním pučem".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J93a13n 81P96u80l95e88c

11. 1. 2019 11:08

No pokud katolická sekta tlačila některého kandidáta, tak je dobře, že nevyhrál.:-):-)

1 0
možnosti
PB

No, a teď se ve jménu čehosi vymlátí několik set tisíc lidí, další statisíce se vydají na pochod do Evropy.....

1 0
možnosti

Pokud kdekoliv v Africe proběhnou volby, vždy se najde někdo, kdo nesouhlasí s jejich výsledkem a označí je za zmanipulované. Vždy je to ten, kdo volby prohrál. Vítěz má na výsledky voleb zcela odlišný názor. Pak se příznivci obou stran začnou mezi sebou více či méně řezat. Poslední dobou pak tímto vzniká záminka odlivu mozků do Evropy, kde jsou tito, po dovozu dříve nebo později, zachráněni.

3 0
možnosti
JL

..............Budu prezidentem všech obyvatel Konga,“ pronesl podle agentury Reuters Tshisekedi k tisícovkám jásajících příznivců..... to mi něco připomíná ;-).

0 0
možnosti
DK

Holt africká mentalita není kompatibilní s demokracií, kde se nemanipulují volby a kde poražený uzná svou porážku a předá moc vítězi voleb.

Prostě klanové uspořádání, které je v Africe přítomné tisíce let, a kdy každý udělá vše (i násilím) pro vítězství nad druhým klanem, prostě nezměníte instalací demokracie.

Nejlepší by bylo, kdyby každý kmen žil na svém malém území, jak tomu vždy bylo a nesnažili se mít něco jako státy s centrální vládou, která je náčelníkům kmenů tak maximálně pro smích.

0 0
možnosti
JP

uznal už někdo někdy v afrických volbách svoji prohru?

9 0
možnosti
DK

Často ano, ale poražený si vzal na pomoc samopaly, demonstranty, občanskou válku apod., aby měl to uznání prohry bylo jednodušší. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

Konžská kavárna nerespektuje výsledek demokratických voleb, aneb Stydím se za svého Tshisekediho

8 0
možnosti
JS

Kongo je dalším důkazem toho, že katolická církev se změnila pouze na oko, i nadále je to nenávistná a pletichářská organizace.

2 2
možnosti
KL

A to jste vyvodil z čeho?

2 1
možnosti