Diskuze

V Kongu kvete nelegální těžba zlata, vydělávají na ní hlavně ozbrojenci

Situace v Demokratické republice Kongo je napjatá. Zatímco obyvatelé vstřebávají čerstvé výsledky prosincových voleb, ozbrojené skupiny na severovýchodě země nadále těží z oslabení vlády a kontrolují obchod s drahými kovy. Drtivá většina vytěženého zlata končí v sousední Ugandě a vystopovat jeho původ je nemožné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tam, kdeje slabá vláda a kde je zlato, tak vydělávají "horníci-vesničani" v tomto případě "horníci" z Konga v jiném případě "horníci" z Afganistánu, kteří byli onehdy zasypáni.

0 0
možnosti

Takto bohatne Čína, má zkorumpované všechny místní vlády popř. ozbrojence, kteří ovládají území. Platí jim za suroviny i za to že vykopnou veškerou konkurenci.

0 0
možnosti

Kde to končí? Německo, Čína apod....pokud je poptávka o tohle krvavé zlato, tak se budou dít tyto zločiny...

1 0
možnosti

Jiny kraj, jiny mrav. U nas zase kvete tunelovani, uplaceni, a politicka mafie. Ale tak nejak jsem porad radsi u nas, nez v Africe...

6 0
možnosti

To nepřekvapuje , kvůli žádnému jinému kovu nebylo vedeno tolik válek a prolito tolik krve . Kdo má zlato ten má peníze a tím pádem moc .

11 0
možnosti

Tak ta fotka je supr. Práce snů. :-P

3 0
možnosti

J87a63n 90K61o81t39y82z21a

10. 1. 2019 21:38

Jak se taková země může jmenovat DEMOKRATICKÁ? 

0 3
možnosti

papier znesie všetko.

Ako možu byť saudi predsedami rady pre ľudské práva ?

8 0
možnosti

V pohodě. Ja s tim problem nemam..

0 1
možnosti

Mohla by to být jedna z nejbohatších zemí světa.. zlato...kobalt.. ale bohužel...je to Afrika...

23 0
možnosti

DRK je jeden velkej pruser uz od prezidenta Mobuta, ktery zemi uvrhl do obrovskych dluhu, ale pritom do vlatni kapsy si nasypal spoustu dolaru. Prezident Laurent Kabila a ani jeho syn Joseph situaci moc nezlepsili, spis naopak (Joseph se jeste donedavna zdrahal zbavit moci , ackoliv jeho mandatu vyprsela platnost). Za poslednich 20 let hned dve obcanske valky, pricemz boje trvaji hlavne na vychode zeme (oblasti Kasai, Severni a Jizni Kivu) dodnes. Nekolik milionu vnitrne vysidlenych osob, podkopovani peacekeepingovych misi OSN, odmitani rozvojove pomoci, korupce, zadna infastrukura, verejne statky nula. A pritom je Kongo nejbohatsi zeme na nerosty z cele Afriky... nezavislost maji uz temer 60 let, ale nic z toho. Tahle zeme bude v problemech jeste hodne dlouho, a byt se zdalo, ze po aktualnich volbach (byl tu dnes clanek) by se situace mohla zlepsit, tak to moc nevypada.

18 0
možnosti

Zajímavý je dokument This Is Congo. Celkem smutné, jaké vyhlídky na život má asi většina lidí v takové krásné zemi.

7 0
možnosti