Bouře v Dánsku zaskočila zákazníky prodejny IKEA. Museli v ní přenocovat

  • 72
Zákazníci a zaměstnanci prodejny IKEA ve městě Aalborg na severu Dánska museli přespat kvůli sněhové bouři v obchodě. Domů se kvůli počasí nemohlo vrátit nejméně pětadvacet lidí. V prodejně nejprve povečeřeli, sledovali televizi a nakonec přespali v showroomu. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Část severního Dánska zasáhla ve středu silná sněhová bouře, ve městě napadlo nejméně 25 centimetrů sněhu. Kolabovala doprava, na několika místech se přerušily dodávky elektřiny. Stovky lidí přečkaly noc na letišti v Aalborgu, policie kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám nedoporučovala, aby lidé v oblasti sedali za volant.

O přístřeší požádalo též několik lidí v místní prodejně nábytkářského řetězce IKEA. Úkryt v obchodě našlo i několik zákazníků z vedlejší prodejny s hračkami. „Skupina přespala v showroomu, kde jsou postele, matrace a rozkládací pohovky,“ uvedl vedoucí prodejny nábytku Peter Elmrose. Dodal, že pro obchod je to nová situace. „Ale všechno jsme nakonec zvládli,“ řekl místnímu listu Nordjyske.

Mezi zákazníky uvězněnými v obchodě byl i Erik Bangsgaard s manželkou. „Shromáždili jsme se v kantýně, kde jsme dostali jídlo i pití a byla tam i televize,“ uvedl. „Se situací jsme nemohli nic dělat. Byli jsme jen opravdu rádi, že jsme v úkrytu,“ řekl deníku Ekstra Bladet.

aalberg

aalberg

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: IKEA, Dánsko, Obchod, Aalborg, BBC

Video