Diskuze

Čína do šesti let vtrhne na Tchaj-wan, varuje americký admirál

Čína by mohla do šesti let podniknout invazi na Tchaj-wan v souvislosti s tím, jak se snaží urychlit své snahy o upevnění velmocenského statusu v Asii na úkor Spojených států. Výboru amerického Kongresu to v úterý řekl nejvyšší představitel armády USA pro oblast Asie a Pacifiku admirál Philip Davidson. Mluvčí čínské diplomacie jej obvinil, že přehání, aby ospravedlnil zvýšení vojenských výdajů USA a zesílení jejich přítomnosti v Asii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M73i84l47a35n 95K46r89á30l

3. 5. 2021 21:16

Záminka proti Číně se vždycky najde.

0 1
možnosti
LN

Číňani prostě hrají podle amerických pravidel a USA prohrává. Když někdo vydává příliš mnoho na armádu, tak ty peníze prostě chybí jinde.

0 0
možnosti
BH

Cina aRusko největší nebezpečí pro světové společenství.

2 1
možnosti
MK

M14i59l94a75n 58K85r78á36l

3. 5. 2021 21:18

Máte podobné příjmení jako jeden, co také válčil proti ruskému nebezpečí.

0 0
možnosti
RM

Tak jsme vyhrabali zase další vhodný protičínský názor amerického admirála, ze kterého ale bohužel tryská pod tlakem americká nadutost: co si to ta Čína v Asii dovoluje měnit dominanci ? Asie je přece americká a nejen Asie, ale i americký kontinent, Evropa, kde mohou (kdo jiný?) rozhodovat o dokončení Nord stream 2, kdo bude stavět JE atd.

4 2
možnosti
PF

P75a74v75e30l 13F64r39y72č

19. 3. 2021 7:34

Je to sice nadutý američan, ale s tím TW má pravdu.

Prostě 2 kohouti se do sebe pouští.

0 0
možnosti
MP

Zapad by si musel nejdriv ujasnit ktera pohlavi mohou disponovat varlaty a jak by do toho hledani zapadala genderova vyvazenost aby to nebylo diskriminacni.

V neposledni rade, zapad nikdy nepujde do stretu proti takove sile jakou je Cina, nevim o zadne z doktrin zapadnich zemi, ktera by s necim podobnym realne pocitala (kdyz pominu to, ze v USA meli nebo snad dokonce jeste maji jadernou, podle ktere mohou vyhrat).

Kdepa, svet bude prihlizet, vztycovat ukazovaky, odsuzovat a za rok ticho po pesine jako vzdycky. Ve finale budme za to radi, dalsi svetovou valku uz by planeta asi nevydejchala :/

a ze se to stat nemuze? to si rikali i po te prvni...

1 1
možnosti
VO

Kam asi do té doby vtrhnou / kde to vybombarují USA ?

Pokud bychom to brali podle reálných válek, je čína beránek.

7 1
možnosti
VO

Cina i Tchajwan tvrdí, že existuje jen jedna čína. Jen se se nemohou dohodnout, kde je ta správná čínská vláda.

1 0
možnosti
MP

jako radeji USA nez Cinu, ale mluvit o sdilenych pravidlech, to chce koule ;-D

vzdyt pro vas zadna pravidla neplati ;-D

5 0
možnosti
MR

Hlavně, a to je potřeba říct, Taiwan nemá demokratické zřízení už od roku 1949. To by pisalci měli vědět.

1 1
možnosti
VD

coze?

"Tchaj-wan (Čínská republika) je zastupitelská demokracie, poloprezidentská republika. Vláda se dělí na pět Yuanů (dvorů): Exekutivní Yuan (výkonná moc), Legislativní Yuan (zákonodárná moc), Soudní Yuan, Examinační Yuan a Kontrolní Yuan. Hlavou státu a vrchním velitelem ozbrojených sil je prezident, který je volen v přímé volbě na maximálně dvě čtyřletá funkční období. Příští volby prezidenta a Legislativního Yuanu se konají v roce 2024."

2 0
možnosti
KV

Amerika nám usnula na vavřínech a její nohsledi s ní. Jenže v Číně se nekecá, tam se maká. A když už máme za nepřítele Rusko, tak ve spojení s Čínou to bude zřejmě oříšek, který těžko rozlouskneme. Ovšem kdo potom vyřeší problémy, které mají nejrůznější sexuální menšiny, opravdu netuším. Nezdá se mi, že by tyto problémy měla Čína s Ruskem mezi prioritami. :-)

3 5
možnosti
VD

Ze Vas v Rusku tizej problemy se sexualnimi mensinami....nebylo by lepsi se zacit zajimat treba o tu elektrinu do kazdy vesnice co sliboval batuska Stalin? ;-)

1 1
možnosti