Diskuze

Čína staví vojenskou vesmírnou stanici, vyslat ji chce příští rok

Čína se netají vesmírnými ambicemi. Už v příštím roce hodlá vypustit na oběžnou dráhu kolem Země malou osmitunovou stanici pro lidskou posádku. Větší stanici částečně srovnatelnou s někdejším ruským Mirem chce Čína mít do deseti let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

plZeňáČEK

20. 4. 2010 20:42
0 0
možnosti
P

prolhani.novinari

16. 4. 2010 15:37
Vojenská stanice?

No, vzhledem k tomu, že hlavním motorem amerického i ruský vesmírného programu bylo také vojenské využití, není to nic nečekaného. Ovšem je jasné, že rétorika se mění podle toho, co se zrovan hodí. Když jde NATO do války jedná se o mírové mise, sice se při tom zabijejí i civilisté, ale je to mírové. A když plánuje čína vesmírnou stanici, je pochopitelně vojenská, sice nikoho z té stanice střílet nebudou, ale to nevadí.

0 0
možnosti
MM

medved_cz

16. 4. 2010 8:37
Vojenska orbitalni stanice? Cinane tricet let za Rusy

Polovina stanic Saljut mela 100% vojenske poslani, nektere z nich mely dokonce na palube 40mm delo na sestrelovani cizich satelitu - uspesne otestovane! Ale pozdejsi cerze mely raketovou vymetnici, ale tu otestovat nestihli.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

17. 4. 2010 15:03
Re: Vojenska orbitalni stanice? Cinane tricet let za Rusy

Možná jsou Číňani třicet let za Rusy, ale nic proti: poslat člověka na orbit, anebo rovnou na Měsíc je technologický kumšt, který má pro vojenskou i civilní technologií dotyčné země nedozírně positivní význam, USA ze svého Apolla tyjí 40 let. Nejde totiž o to, zda jsou léta za Rusy/Američany, ale že jsou léta před Evropou.

Poslat astronauty na orbit vlastními silami dokázali Rusové, Američané a Číňani, na Měsíc jen Američané, Evropa, pokud jim SSSR/USA neposkytli místo v užitečné zátěži svých kosmických člunů nedokázala nic, než hloupě kecat do něčeho, co sami dodnes ve vesmíru neumíme. 

0 0
možnosti
R

Raffan.

15. 4. 2010 15:12
nekde jsem cetl, ze amici maji svou vojenskou stanici

na orbitu take. vse tomu nasvedcuje. Kazdy raketoplan ma dva dny zpozdeni nez se po startu spoji s mezinarodni stanici. Dalsi vec indikuje maly raketoplan, ktery NASA predala armade pro jejich ucely.(Jedna z poslednich zprav na iDnes)

0 0
možnosti