PK

P49e31t83r 22K12a94v44a76n

6. 4. 2024 11:30

Podle mě vytvoření precedentu je žádoucí. Zaútočíte na souseda => sebereme vám vše co u nás máte, a použijeme to na řešení problémů, které jste sami způsobili.

Navíc v tomto případě Rusko už znárodnilo řadu západních firem a ty odepsaly opravdu velké ztráty. Takže EU by ani nebyla tím, kdo ty konfiskace začal.

PL

P11e53t19r 24L50a62b86a91j

6. 4. 2024 12:01

Coz jiste podpori duveru v tyto instituce a prani ukladat tam sve prostredky.

Ziskat duveru je obtizne a trva to dlouho. Ztratit duveru lze snadno a rychle.

Mozna by tedy meli zabavit i nase aktiva, jako odvetu za nasi ucast ve valce proti Afganistanu. Nebo na nas (na bytostne demokraty) by se to nevztahovalo? To by platilo jen pro ty ktere nemame radi?

PC

P21e68t72r 11C50h50m64e15l

6. 4. 2024 11:53

Tyhle asijské diktatury přes všechny kecy a pozlátko uznávají jen právo silnějšího. Takže rázným krokem proti agresorovi si EU může jen vylepšit pozici, nikoli uškodit.

AL

"Obávají se, že by to vytvořilo určitý precedent." Ano, všichni zločinci se musí obávat, že v případě dopadení bude jejich majetek zabaven ve prospěch poškozeného. Já na tom nevidím nic špatného.

Foto

Všichni ne. Ti slabí samozřejmě ano, ale silných se to netýká. Nikdy se jich to netýkalo a nikdy se jich to týkat nebude. Konkrétně mám samozřejmě na mysli Čínu. kdo by nám vyráběl solární panely, když jejich výroba tolik škodí klimatu?

SC

Russko si na konci války bralo v Německu vše, co se jim hodilo. Takže v čem je problém. Byl by to adekvátní trest.

JH

prostě zabavit na náhradu škody, ničeho se není třeba bát, Rus neuznává rozsudky mezinárodních soudů - nemůže tedy ani u něj nic žalovat

LT

zabavit prachy agresorovi by melo byt automaticke. kazdy by si potom rozmyslel rozpoutat nejakou dalsi valku

KM

Další z hlupáků co nevidí za první roh. Západ žije z příjmů nadnárodních společností. Zpravidla vyrábí jinde a má v takových "pro nás nespolehlivých státech" majetky i vyšší. Pokud novinář napíše, že státy středního východu a Čína tlačí na něco, není v zájmu bank jim nevyhovět. A přiznějme si banky mají větší moc než politicky volené vlády na krátké období. Chtít a realizovat je sakra velký rozdíl. Reaálné riziko je, že pokud na základě tohoto začnou přicházet korporace o peníze hrozí arbitráže proti státům, které to udělají. A kde kladivo dopadne nejvíce? U kývalů, kterými jsou menší státy bez silné měny. Pro zjednodušení je to jako zabavit zlému sousedovi traktor, zatímco moje děti si pronajaly jeho louku.

PC

P72e75t75r 11C20h41m81e25l

6. 4. 2024 12:09

Číňani, Saudové a další asijští "investoři" už se těší, jak si na zpustošené Ukrajině rozjedou byznys, jak si na půjčkám zadluženému státu, který zdevastovali jejich kámoši rusáci, namastí kapsy. Ale dokud bude válka, nehnou pro Ukrajinu prstem. Zatnul bych jim tipec hned na začátku, šmejdům.

Foto

a kdo jako bude platit obnovu zpustošené Ukrajiny?

MK

Pokud se nebudete chovat jako ruští nacisti, vraždit, mučit a unášet děti, tak se nejspíš nemáte čeho bát. Zabavit a dát na ekonomickou obnovu Ukrajiny.

LJ

Nejak nechapu ceho se Cinani, a Arabove boji. Staci nenapadat sousedy...

A samozrejme, stale si mohou prostredky v EU mohou stahnout jinam.

VT

No, urcite se Čína neboji, ze by ji EU zmrazila majetek :-) To by byl krach EU ze dne na den.

Foto

Nevyhlasena valka ze strany ruSSka a znicena Ukrajina na co jineho nez na obnovu toho co totalne znicili by to melo jit? Dalsi podobne inteligentni zeme by si daly pozor kam strkaji nos. Nehlede na to kolik technologii muzici opet ukradli kdyz znarodnili cizi fabriky dobytci