Diskuze

Češi si po rozpadu federace neuvědomili svou malost, píše slovenský deník

Po rozpadu federace spadli Češi do kategorie malého státu, pro nedostatek sebereflexe si však úbytek geopolitického významu neuvědomili, píše slovenský Denník N. Podle nich udržoval nejprve iluzi Čechů o vlastním postavení také věhlas prezidenta Havla. Později se zaslepenost Čechů promítla do postojů k Evropské unii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A vy ste čo predviedli? Žeby Benešovú demobilizáciu armády , ktorá umožnila vydať Sudety Hitlerovi, a nadiktovanie vzniku SŠ? Kto stvoril SŠ? Čo keby ste s tými somarinami prestali, a začali sa držať skutočnosti a objektívnej pravdy? Tá teória o "slovenskej kudle v zádech" je už naozaj trápna. Pane, Beneš ako vrchný veliteľ demobilizoval armádu a vydaním Sudet Hitlerovi sa dopustil vlastizrady, za ktorú mal byť po vojne súdený. V 48. pustil do gatí druhýkrát, a vydal republiku Klemovi. Takže, o politickej zrelosti Čechov by som pomlčal.

5 5
možnosti

Co to melete, Beneš ustoupil mezinárodnímu tlaku mocností, mezi kterými byli i naši "spojenci" Velká Británie a Francie. Za to vy jste s Hitlerem šli útočit na SSSR jako jeho spojenci a až se karta obrátila, tak jste se přidávali ke Svobodovi. Kdyby nebylo Beneše a jeho válečné diplomacie, tak by ten váš Slovenský štát skončil na straně poražených...Kdyby nebylo českých politiku za R-U a První republiky, tak byste byly pořád maďarské Horní Uhry...

5 3
možnosti

A čomu ustúpil Tiso? Pane, to vaše kdyby je už trápne. Takže v Svobodovej armáde nebojovali Slováci? Určite ich tam bolo viac ako Čechov, pretože práve z tých vojakov, ktorí boli nútení ísť na východný front vznikla Svobodová armáda. A nakoniec, Berlin padol 2.5 a Pražské povstanie vypuklo 5.5. Takže keď vznik SNP 9 mesiacov pred koncom vojny je nič, tak čo je potom povstanie, ktoré vypuklo 3 dni po páde Berlina a 3 dni pred koncom vojny?

1 0
možnosti

Ničemu,ten sel s Hitlerem dobrovolně. Bojovali,ale část z nich byla přeběhlíci a víc jich určitě nebylo,nejdřív si přečtěte něco o historii a pak tu tlachejte nesmysly. SNP byl jen kalkul,abyste se vy cobolaci ne ocitli na straně poražených,protože by Beneš nedal dohromady predmnichovskou republiku a vy byste dal akorát pasli ovce a dělali bryndzu

0 1
možnosti

Pane, SNP nebol žiadny kalkul. Takže, Slováci bojovali s Hitlerom dobrovoľne? Asi tak dobrovoľne, ako státisíce Čechov pracovalo v zbrojovkách pre Hitlera. Máte zaujímavú logiku. V Mníchove spojencí zradili ČSR, ale vy ste boli do niečoho nútení, ale my sme všetko robili dobrovoľne. Tu históriu by ste si mali prečítať vy. V cekej vláde ČSR bol iba jeden Slovák ministrom, tak o čom to tárate? O všetkom rozhodovali Češi. Vaše povyšovanie je úbohé. Tvárite sa ako pupok sveta, ale pritom nie ste o nič lepší ako my. Preto bolo rozdelenie federácie to najlepšie čo sa mohlo stať. Kvôli takým ľuďom ako ste vy.

2 0
možnosti

Byli jste jeho spojenci nebo ne? Byli, takže tečka. Ano, Češi byli totálně nasazení, ale my spojenci Německa nebyli, takže je to celkem logické Co mají společného vaše válečná dobrodružství s tím, kdo byl a nebyl ministrem ve vládě? Rozhodovali Češi, protože to také Češi platili. No možná nejsme o moc lepší jako vy, ale naše noviny o vás nepíšou takové nesmysly. Navíc, když jste tak super, proč vás je tolik u nás?? A vůbec, proč píšete na českém serveru?? S rozdělením též souhlasím, ale mělo přijít už o 50 let dříve

0 0
možnosti

M83a34r23k 76S68t65e12i78n

4. 1. 2018 10:06

Kdybychom se zbavili Slovenska už po r. 1945, tak jsme dneska Švýcarskem. S takovým průmyslovým potenciálem, kdy po rozpadu R-U v českých zemích zůstalo 70% průmyslu, bychom byli úplně někde jinde a nemuseli bychom poslouchat ty duchaplnné názory Slováků, kteří znali akorát guláš a čerešpálenku. Ale nic ve zlém "Čo politika rozděluje borovička spojuje" (G. Husák)

1 0
možnosti

M23a51r69k 13S71t31e57i40n

4. 1. 2018 9:39

Co to je za blbost i v exilové vládě v Londýně měli Slováci 4 ministry - Juraj Slávik, Ján Bečko, Ján Lichner a gen. Rudolf Viest, ti ovšem s vaším Slovenským štátem neměli nic společného, ještě jste vyhnali ze Slovenska z 80 000 Čechů 50 000 a zbytek byl šikanován a považován za občany druhé kategorie. "Čehúna do mecha a mech do Dunaja", "Češi domou peši", tak probíhala ta národní očista, nehledě na to, že jste na náklady Slovenského štátu nechali odvést židovské obyvatelstvo do koncentračních táborů. Po válce jste se pak mohli připojit k SSSR a ty tendence na Slovensku byly "za sovětské Slovensko".

1 0
možnosti

Benes dal dokpy republiku? Benes ju rozbil a zradil! Bez Tisu, ktory bo lpo zasluhach popraveny by Benes nebo lani prezidentom! Jedina chyba bola, ze sa pri Tisovi nehombal aj Benes! Ale ten mal vzdy plan! Napriklad po Mnichove aeroplan do Londyna!

0 0
možnosti