ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Češka v Alpách poplivala Němce kvůli krmení svišťů, on ji shodil do příkopu

  • 326
V nemocnici skončila ve středu česká turistka, která se v Rakousku dostala do sporu kvůli krmení svišťů. Němec, kterého při hádce poplivala, ji shodil do příkopu. Žena si poranila kotník. O případu informovala korutanská policie, jež případ vyšetřuje kvůli podezření z ublížení na zdraví.

Kuriózní incident se odehrál na turistické stezce v obci Heiligenblut, která leží pod nejvyšší rakouskou horou Grossglockner. 

Ve výšce zhruba 2000 metrů nad mořem se brzy ráno potkaly dva páry turistů – jeden z Česka a druhý z Německa.

Podle policie se návštěvníci hor dostali do sporu kvůli krmení svišťů. Po slovní přestřelce třiatřicetiletá Češka několikrát plivla do obličeje čtyřiapadesátiletému Němci.

Muž ji odstrčil a Češka spadla do příkopu u cesty hlubokého asi půl metru. Žena utrpěla zranění kotníku a musela být převezena do nemocnice v tyrolském Lienzu. Rakouská policie případ vyšetřuje kvůli podezření z ublížení na zdraví.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video