Turista se pohyboval po hřebenu, kterým prochází slovensko-polská hranice. Ilustrační foto

Turista se pohyboval po hřebenu, kterým prochází slovensko-polská hranice. Ilustrační foto | foto: Petra Dostálová

Čech zahynul na slovensko-polské hranici v Tatrách

  • 5
Pád z hřebenu ve Vysokých Tatrách nepřežil pětašedesátiletý Čech. Muž byl nezvěstný několik dnů, dnes jeho tělo našli polští záchranáři. O případu informovala na svém webu slovenská Horská záchranná služba.

Její operační středisko ve čtvrtek kontaktoval syn českého turisty. Oznámil, že jeho otec je nezvěstný od 22. července, kdy mu v poslední SMS napsal, že přespí v Mengušovském sedle. To je na hlavním hřebeni Vysokých Tater a prochází jím i státní hranice s Polskem.

Od té doby byl český turista mobilem nedostupný. Dnes kolegové z polské záchranné služby oznámili slovenské, že bylo nalezeno tělo bez známek života na polském území pod Volím hřbetem.

Těla si všimli turisté z chodníku na Rysy, vyfotografovali ho a prostřednictvím e-mailu upozornili polské záchranáře. Po prohlídce bylo zjištěno, že jde o tělo nezvěstného českého turisty. Vrtulníkem bylo dopraveno do Zakopaného.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Polsko, SMS, Vysoké Tatry

Video