Diskuze

Měkké Německo, tvrdá Británie. Západu proti Rusku škodí i otevřená diplomacie

Hrozba ruské invaze na Ukrajinu v Evropě nevyvolává jednotný postoj. Evropské státy vůči Moskvě uplatňují rozdílnou politiku. Zatímco Německo čelí silné kritice za úzkostlivé dbání na pravidlo nevyzbrojování evropských států, Velká Británie se při vytváření vlastní pobrexitové identity staví do čela protiruských sil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I89v37a51n 52V78a76š51e98k

25. 1. 2022 16:52

Jestli ten US Joe tak trochu do té EU nerejpá.Ikdyby,tak pochybuji,že o tom ví.Prostě přečte ,co mu dají a jsou rádi.Můžeme fakt připustit,že by USA mělo zájem na destabilizaci Evropy podněcováním rozbrojů mezi EU a Ruskem?Prachy?Plyn?

0 2
možnosti

Německu jde jen a jen o peníze a obchod. Německo má do Ruska nainvestováno strašně moc. Nyní se obává,že o vše přijde. A de-fakto mu je jedno zda se někde bude válčit. Plyn mu poteče pro své obyvatele dál. A vlna uprchlíků mu vyřeší domácí problémy se zaměstnanci. Arabáči pracovat až na výjimky nechtějí,ale když se zvednou Ukrajinci,tak je srdečně přivítají.Rusáci budou spokojený, Němci taky. A o to jde. Nějaká starost,že sousedi Ruska se bojí o svou bezpečnost,je nechávají chladnými. Spíš když se něco semele,tak později bude potřeba doplnit do skladů zbraní a Němci chtějí hrát stále první housle v Evropě ve výrobě zbraní.Prostě Němci podle všeho nejsou spolehlivý jak v EU(v Eurokrizi šli některé země EU platící eurem do kolen,ale Německo mělo 12 miliard Euro přebytek v rozpočtu,jak je to možné?) a ani v NATO(britům údajně zakázali armádní přelety,litevcům poslání zbraní na Ukrajinu).Takže tady hledejme problém. A Putin to moc dobře ví. A využije toho po ukončení zimní Olympiády v Číně.Číňanům by asi vadilo,že jim Putin sebral vysílací časy. Pokud by Rusáci napadli Ukrajinu,tak by šla Čína se svojí Olympiádou do kytek.

0 0
možnosti

Dle mého názoru by Západ a zejména Evropa měl být v této roztržce spíš uklidňujícím faktorem. Přestat uvalovat sankce a snažit se situaci přivést k jednacímu stolu. Ukrajina se po převratu k některým svým skupinám občanů začala chovat nepřátelsky a důsledkem bylo odtržení Krymu a vyhlášení dvou samostatných oblastí. Místo snahy o jednání a dohodu pak přišlo řešení silou. Jisté dnes je, že se Ukrajina nevrátí do svých původních hranic. Co však jisté není, kolik to bude stát životů. Co tak v těchto regionech uspořádat referendum s mezinárodními pozorovateli a zeptat se místních, jaký vlastně mají názor?

1 1
možnosti

No se nedivte. Když jí vládnul Rusák a protěžovali se lidé Rusky hovořící,tak si to prostě Ukrajinci vzali zpět.....Ale tím přišli o Krym a Donbas. Prostě vláda Ukrajiny měla těmto lidem říci,"budete Ukrajinci a nebo ne" Pokud ne,tím směrem je Rusko a na shledanou.

0 0
možnosti

Ukrajina je jako rozmazlený fracek , provokuje a když jde do tuhého volá o pomoc.

1 4
možnosti

Stačí se podívat na energetický mix Německa a je jasno. Dnes jim opět nefoukalo a tak jsou na tom s CO2 asi jako my. A bude hůř. Jádro odpískal, uhlí nechtějí. Zbývá tedy plyn a tím pádem Rus. Navíc kromě minulého století s Ruskem spíš kamarádili a společně si vesele dělili Polsko.

3 0
možnosti

Jen dodatek,, začalo to v Rapallo.

Rapallská smlouva, dnes neuvěřitelný pakt mezi Ruskem a Německem Byla uzavřena 16. dubna 1922 Sovětský svaz pomohl znovu vyzbrojit poražené Německo

4 0
možnosti

Alespon vidime k cemu je NATO v praxi a že další Mnichovy budou Evropským standardem

0 1
možnosti

To není Natem, ale tím, že EU je rozhádaná

0 0
možnosti

Co se stane když Rus zaútočí?

OSN bububu, USA a EU bububu a legrační sankce.

0 1
možnosti

Co se týče Británie, tak ta má alespoň trochu hrdosti a nenechá se uchlácholit kusem žvance, jako někteří politici na západě.

3 0
možnosti

Bidene a Johsone, okamžitě stáhněte ruskou armádu od hranic Ukrajiny a vraťte ji Putinovi.

Alespoň tak chápu výkřiky o tom, že západ chce vyvolat válku a provokuje Rusko. Jinak to ani vysvětlit nejde.

1 0
možnosti

EU by neměla brát ohled na výkřiky Británie. Už není v EU. Vystoupila proto aby stejně jako USA mohla vydělávat na nesmyslném zhoršení vztahů Ruska a EU.

1 4
možnosti