Diskuze

Trudná sága brexit: Brusel tuší katastrofu, Londýn piluje krizové scénáře

V Bruselu roste pesimismus ohledně úspěšného uzavření dohody o budoucích vztazích s Británií. Jednání se přes léto téměř nepohnula a čas na nalezení kompromisu se rychle krátí. Vláda v Londýně se proto připravuje na nejhorší možný scénář.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

T97o95m49á56š 12P76a13k

13. 9. 2020 20:07

Pochybuji, že k nějaké dohodě dojde. Johnson je politik krize a sám se tak vidí. Bez krize není Johnson. S dohodou s EU nebo bez, Brexit natvrdo odhalí všechny lži jimiž byl prosazen.Životní úroveň v GB půjde výrazně dolů, bude hrozit odtržení Irska a Skotska. Hrozil by i s dohodou s EU ale bez ní lze vinu svalovat na někoho jiného... Pro Johnsona bohužel, čím hůř tím lépe..

Přeji Britům to nejlepší, nemohli si ale vybrat horší okamžik (není to jejich vina) ...

Krize z covidu a krize z Brexitu se znásobí. Řekl bych, že příští léto budeme do Británie létat na laciné nákupy a užít si do hospod, díky propadu Libry.

4 0
možnosti
PO

" Brusel tuší katastrofu" Brusel ji měl tušit, než naštval Brity natolik, že odešli.

Brusel vlastně netuší vůbec nic. Nebýt národních politiků toužících po dotacích jak slepice po flusu, dávno by se EU rozpadla. A ten kdo věří, že jeho země dostává víc než odvádí je sladký snílek. EU vedení pomáhá vždy jen sobě!

2 6
možnosti
MS

jo jasné a teď tu o karkulce

4 1
možnosti
DP

Přeji Británii hodně štěstí a radosti ze svobody. Vždyť je to kolebka demokracie.Tambyl první parlament! Vody kolem jsou jejich. Jasně. Eu si hraje na demokrata a likviduje klid a mír na evropském kontinentu. Pryč z EuRv BritanieR^

1 7
možnosti
MS

Británie nebyla svobodná ? 8-o

5 0
možnosti
FH

Brit se neskloní. Stačí trochu znalosti historie a je jasno.

4 0
možnosti
MM

divam se na to zvenci protoze nejsem obcan EU ani UK.

Dost me udivuji hloupe a vysoce nepromyslene anti-EU postoje v diskuzi.

To je jako rezat si vetev pod vlastnim zadkem a pak se divit kdyz najednou spadnete do blata pod stromem, nebo jeste hure - do hromady hnoje.

3 2
možnosti
JN

Vyměnit vyjednavače. Frantíci se nikdy nedohodnou.

0 2
možnosti
MS

hlavní problémy dělá Británie, momentálně se chystá porušit přechodnou dohodu z EU

4 1
možnosti
JK

Brexit byl realizován, Britové si nabyté svobody jistě užívají plnými doušky :-) EU samozřejmě jako první neuhne, nemůže dát už jen z principu a logiky věci, Britům stejné nebo dokonce lepší podmínky než když byli v EU to by odešli všichni. Brity tak čeká jen špatná varianta nebo ještě horší.

4 3
možnosti
RK

No to je otazka, protoze tvrdy brexit bude bolet silne i nemeckom, ktere ma v eu rozhodujici slovo. Proto se divim, ze vyjednavani vede frantik. Zaroven je divne kdyz eu nabizi v nekterych oblastech horsi podminkuy britum nez treba kanade.

3 2
možnosti
JK

"Další kolo jednání o stovkách technických detailů budoucích vztahů začne 7. září." Tak to už nejspíš asi začalo :-)

0 0
možnosti

J85a77n 63Š97v67á65b

8. 9. 2020 10:13

To bylo řečí že po vystoupeni z Duhová Unie padnou na hubu a ono se nic nestalo jen soudruzi budujici socialismus to nechápou a dělají kolem toho dusno. Jako ostatně s každým kdo jim jde na ruku.

2 7
možnosti
JH

Tak pokud jste nepochopil smysl přechodného období...

4 0
možnosti
JB

J10i84ř47í 78B34r22o30ž

7. 9. 2020 20:25

Takže podle všeho zvítězí Britové?

1 2
možnosti