Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Covidem decimovaná Brazílie odmítla registrovat Sputnik. Vidí v něm riziko

Brazilský zdravotní regulátor Anvisa odmítl registraci ruské vakcíny proti covidu-19 Sputnik V. Podle něj by schválení přípravku představovalo riziko kvůli nedostatečným informacím. Rusko rozhodnutí agentury považuje za nesprávné. Kancléřka Angela Merkelová oznámila, že nákup Sputniku V bude mít pro Německo smysl jen tehdy, pokud bude látka v Evropské unii brzy povolená.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P56e18t46r 27K47l59e45i71n

29. 4. 2021 0:27

Maďarsko, Mexiko, Argentina z vakcín co se tam očkuji je Sputnik V nejvíce účinná a bezpečná vakcína.

0 2
možnosti

Které z těchto států dokáží kontrolovat účinky vakcíny, tak jako se to děje třeba v EU, Izraeli, USA? AZ má v tomhle smůlu, že se u nás podchytí i velmi vzácné vedlejší účinky, ale je to tak dobře, že je u nás v EU taková kontrola. Maďarsko bych ani nezmiňoval, tam se ze všech vakcín použili Sputnik zdaleka nejméně. To že ho vůbec povolili, bylo politické rozhodnutí. Myslím, že stále tam mají nejvíc proočkováno pomocí comirnaty (pfizer), ale je pravda, že tam dost očkovali i čínskou vakcínou. Ovšem taky teď zrovna vedou v "best in covid" statistikách, i když spojitost těžko prokazovat, na to nemám data. Nicméně Sputnik v tomhle bude opravdu nevině, protože ho Maďaři využili jen hodně málo na to, aby něco výrazně mohl vůbec ovlivnit.

1 0
možnosti
PK

P57e38t91r 52K24l74e41i51n

29. 4. 2021 0:18

5. V reakci na pochybnosti o validaci sterilizačních procesů poskytly kontrolované výrobní jednotky protokoly o posouzení rizik a také oficiální dopis o závazku, který jasně uváděl, že bude provedena validace sterilizační filtrace a výsledky budou být poskytnuty ANVISA.

6. Rozsah kontroly zahrnoval pouze dva výrobní závody, ze kterých se plánují dodávky do Brazílie.

Bezpečnost a účinnost přípravku Sputnik V potvrdilo 61 regulačních orgánů v zemích, kde byla vakcína registrována, s celkovou populací více než 3 miliardy lidí. Studie skutečného světa v Rusku po očkování 3,8 milionu lidí prokázala účinnost přípravku Sputnik V o 97,6%.

Na rozdíl od jiných vakcín nebyly během používání přípravku Sputnik V zaznamenány žádné případy trombózy mozkových žilních dutin (CVST).

Několik nezávislých skutečných studií v zemích, kde se vakcína používá v programech hromadného očkování, ukazuje silné důkazy potvrzující účinnost a bezpečnost přípravku Sputnik V. Tyto veřejně dostupné studie jsou uvedeny níže:

1. Maďarská vláda zveřejnila oficiální údaje porovnávající 5 vakcín používaných v Maďarsku. Tato data ukazují, že Sputnik V je nejúčinnější a nejbezpečnější vakcína.

2. Oficiální mexická vládní očkovací studie potvrzuje, že Sputnik V je nejbezpečnější vakcína se 7krát méně nepříznivými účinky na podanou dávku než vakcíny mRNA.

3. Skutečná data od argentinského ministerstva zdravotnictví ukázala, že míra infekce COVID-19 po první dávce očkování je u přípravku Sputnik V 2krát nižší ve srovnání s jinými vakcínami. Po úplném očkování proti Sputniku V nebyl v Argentině registrován žádný případ úmrtí.

Závěr je jednoznační Z RF vakcína Sputnik V byla odeslána v pořádku. Jakýma prackama to potom v Argentině zkoumali a nebo někdo záměrně kontaminoval vzorky nebo dokonce Ansiva lže. Už není problém výrobce Sputniku V

0 2
možnosti
PK

P61e32t49r 12K22l80e21i64n

29. 4. 2021 0:09

Tým Sputnik V se zabýval technickými problémy nastolenými řediteli Anvisy během setkání 26. dubna, aby prokázal, že tato obvinění nemají žádný vědecký základ a nelze je brát vážně ve vědecké komunitě a mezi mezinárodními regulačními orgány.

1. Centrum Gamaleya, které provádí přísnou kontrolu kvality ve všech výrobních závodech Sputnik V, potvrdilo, že v žádné vyrobené šarži vakcíny Sputnik V nebyl nalezen žádný replikačně kompetentní adenovirus (RCA). Stávající kontroly kvality zajišťují, že ve vakcíně Sputnik V nemůže existovat žádný RCA. Před inspekcí obdržel tým Anvisy dopis od centra Gamaleya ze dne 26. března 2021, který jasně uvádí: vakcína v místě centra a na smluvním místě JBC Generium , nebyla zaregistrována ani jedna šarže obsahující RCA. “

2. Kvalita a bezpečnost Sputniku V je mimo jiné zaručena skutečností, že na rozdíl od jiných vakcín používá čtyřstupňovou technologii čištění, která zahrnuje dva stupně chromatografie a dva stupně filtrace s tangenciálním tokem. Tato technologie čištění pomáhá získat vysoce čištěný produkt, který prochází povinnou kontrolou kvality, včetně kontroly RCA nebo přítomnosti jakýchkoli přísad. Kontrola RCA se provádí nejen u hotového produktu, ale také ve všech fázích výroby, včetně virového semene. Tým Sputnik V věří, že jeho technologie čištění je nejlepší ze všech vakcín a je jedním z pilířů bezpečnosti vakcín.

3. Při výrobě vakcíny Sputnik V se používají pouze nereplikující se adenovirové vektory typu E1 a E3, které jsou pro lidské tělo neškodné.

4. Tým Anvisa v Moskvě měl plný přístup ke všem příslušným dokumentům a také k místům výzkumu a výroby. Týmu Anvisa byly dány k dispozici všechny relevantní vědecké dokumenty a údaje, jakož i přímý přístup k vědcům v centru Gamaleya odpovědným za vývoj vakcín.

0 2
možnosti
VB

Neověřená propaganda.

1 0
možnosti

Proč Brazílie odmítla Sputnik V? Obsahuje virus schopný replikace. Nejedná se o koronavirus SARS-CoV-2, ale o nosič. V případě Sputniku jsou to adenoviry Ad26 a Ad5, ty právě slouží jako nosič (vektor), který do buňky dopraví genetickou informaci o spike proteinu. Adenovirus musí být upraven, aby mu chyběla část genetické informace a nemohl se množit. To se právě Rusům nepovedlo. Adenoviry Ad26 a Ad5 nejsou běžně smrtelné, ale přesto nejsou neškodné. Přesně se neví, jaké mohou být všechny následky jejich nadměrného množení. Minimálně nadměrné množení může vést k zánětlivým reakcím. Rusové mají zjevně problém s výrobou. Něco vyrobit a vyrobit to v požadované kvalitě, jsou dvě věci, které se velmi liší ve své náročnosti.

1 0
možnosti
PK

P63e69t44r 66K41l42e14i75n

29. 4. 2021 0:23

;-D Rusko nemá problém se žádnou výrobou. No na to, kolik milionů lidí už bylo Sputnikem V naočkováno tak nikde nevidím zprávy, ze světa jak se toulají mutanty po městech.

0 1
možnosti
JB

Áno hlavne myslieť politicky správne!!!

Ako je Vám známe na Slovensku sa takmer sama vláda povalila preto, lebo jej predseda nakúpil vakcínu Sputnik V. Obrovské ťahanice vrátane vyjadrenia riaditeľky ŠÚKL viedli k tomu, že Maďarsko bolo požiadané o vykonanie testov tejto vakcíny pre Slovensko. Výsledok zverejnený 27.4.2021 - Sputnik V, je najúčinnejšia a najbezpečnejšia vakcína proti Covid 19.

Maďarská štatistika uvádza porovnanie Sputnik s Pfizer/BionTech, po očkovaní sa nakazilo: Sputnik V - 201 osôb, z toho 2 zomreli. Pfizer... - 3048 osôb z toho zomrelo 175 osôb. Na 100 000 zaočkovaných pripadá: Sputnik V - 95 nakazených, na Pfizer... - 555 nakazených.

Dodatok: ruská štatistika vychádzajúca zo zahraničných štatistik na 100 000 očkovaných osôb: Sputnik V: 95 nakazených, 1 osoba mŕtva, Astra... - 700 - 7, SioPharm: 356 - 16, Moderna: 177 - 20, Pfizer...: 555 - 32.

Kedy sa dozvieme skutočnú pravdu? Jedno je isté EÚ povoli Sputnik, až kým ho neschváli EMA. Ema neschváli Sputnik, dokedy sa trh EÚ nezaplní drahými, druhoradými vakcínami západných firiem! Dôvod: nebudú sa predsa nakupovať vakcíny keď už jedny máme aj keď málo účinné a navyše drahé. Logické, že!

1 6
možnosti
JB

Tie mínusy v žiadnom prípade nepomôžu zlepšiť štatistiky vakcín zo západu a ani nenalejú rozum politikom, ktorých prvoradou úlohou je napĺňať účty západných farma firiem.

0 2
možnosti
JP

Hlavne myslet politicky.

As an ardent anti-communist, Bolsonaro is certain to view Russia at least with some suspicion because of its Soviet past. Russia probably does not quite realize it, but the USSR still remains an important fact in bilateral relations. Even though 2019 will mark 28 years since the collapse of the USSR, Brazil’s right-wing politicians and a significant chunk of the population still view President Vladimir Putin as a Soviet apparatchik who never cut his functional ties to the KGB. The fact that the KGB has itself been defunct for over a quarter of a century does not matter at all, since its successor has not yet gained comparable publicity (which is probably for the better) and the KGB continues to be a grim symbol of all things Soviet.

https://moderndiplomacy.eu/2019/02/12/three-horizons-of-brazil-russia-relations/

0 5
možnosti
RA

Proto nadšeně nakupují čínské...

4 0
možnosti
JJ

J39i90ř61í 64J80í68l50e74k

27. 4. 2021 21:47

všichni politizují a ubližují Rusku;-D

6 0
možnosti
RS

Clovece asi brazilska kavarna nebo Kalousek

8 0
možnosti
VD

Zaorálek by jim řekl: "Nepotřebujete důkazy, nějakou dokumentaci, musíte věřit a být ve víře jednotní!"

:-)

1 6
možnosti
VD

Zjevně asi dobře dělá.

Je nás na planetě až moc, takže nějaké to snížení stavů nejspíš neuškodí.

:-):-):-)

0 6
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...