Diskuze

Amazonský prales se za jediný rok zmenšil o rozlohu Středočeského kraje

Odlesnění brazilského amazonského deštného pralesa dosáhlo v letošním roce 12letého maxima. Z dat brazilského Národního ústavu pro výzkum vesmíru vyplývá, že destrukce pralesa se oproti minulému roku zvýšila o 9,5 procenta a zasáhla plochu o 11 088 kilometrech čtverečních, což odpovídá rozloze Středočeského kraje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P53e76t51r 57D48o78s12t90a93l

1. 12. 2020 18:31

A což takhle zalesňovat Evropu o to co se vykácí v Amazonii? EU má nadprodukci potravin a místo zalesňování podporuje zvrácenou politiku biopaliv a uplácení zemědělců dotacemi, ti samozřejmě o zalesňování nechtějí ani slyšet protože by přišli o dotace a majitelé polí o zisky z nájmů.

0 0
možnosti
MB

mně by nevadilo na mých pozemcích vysadit les; ale jakmile by to zapsali do katastru coby les, tak se nesmí oplotit a spousta dalších omezení

0 0
možnosti
RM

Dobře, ale chápete, že někde ty plodiny ze kterých se ve finále vyrábějí ekopřísady do paliv které od nich kupuje EU aby EUMarxisti mohli zachránit planetu pěstovat musí!?

1 1
možnosti
RK

Až na to, že EU je proti biosložkám první generace, stejně jako např. Greenpeace. Jediný jejich podporovatel je Babiš.

0 0
možnosti
LM

Kaslem na neakej prales, hlavne Evropa musi byt zelena, bez emisi, a bez prdiku...

*Sarkazmus*

4 1
možnosti
MB

před padesáti lety se do Evropy a USA vozila spousta exotických zvířat ... tedy náš východní blok to minulo kvůli zavřeným hranicím a nedostatku tvrdé měny; západní svět si nasypal popel na hlavu a sešel se ve Washingtonu za účelem uzavření mezinárodní úmluvy o kontrole obchodu se zvířaty a rostlinami z přírody = CITES.

Toto měl být první krok, omezení komerčního vývozu z přírody, což se již v podstatě před 10-20 lety podařilo; jestli se něco ještě z přírody vyváží, tak jsou to buď druhy, které nejsou v CITES, anebo které tam sice jsou, ale podle kritérií by být neměly, protože nejsou ohrožené.

Ten další krok se už nikdy nepodařil, a to je ochrana fauny a flóry v jejich přirozeném prostředí. Protože na tomhle se svět nikdy nedokáže dohodnout.

1 0
možnosti
MB

... ochrana kriticky ohrožených druhů se dnes realizuje tak, že 1. státům, kde žijí v přírodě, do toho nemůžeme mluvit, 2. ale jsou přísná omezení na to, jak se nakládá se zvířaty odchovanými po několik generací v zemích, kde v přírodě nežijí, a tím "jsme spokojeni, že pro ně děláme maximum".

0 0
možnosti
Foto

Stačí ekonomům vysvětlit, že model typu letadlo není to správné. Všechno se točí jen kolem zbytečné spotřeby a růstu populace, tedy množství konzumentů.

1 0
možnosti
JS

J91a52n 24S13t66e36h58l26i62k

1. 12. 2020 17:48

Tak spíše evropa potřebuje peletky do kotlíku . Jedině tak je bio . Schválně nepíši bezemisní.

1 0
možnosti
JF

Upřímně, nic jiného než blamáž, stejně jako s registrem vozidel, jsem nečekal;-)

0 0
možnosti
JF

sakra, zařazeno jinam:-/

0 0
možnosti
LM

No a co my s tím?

0 3
možnosti
TV

To je zase titulek, možná tam mohli ještě dopsat, kolik je to fotbalových hřišť a kolik kufrů Fabií. :-/

2 1
možnosti
RK

Oficiální verze je, že spasitel Balsonaro ten prales jen zachránil před "levičáky a neomarxisty".

1 2
možnosti
MB

spíš snaha dostat pod úřední kontrolu dosavadní nelegální těžbu

0 0
možnosti
MR

M92i15c28h32a79l 96R30ý81ž

1. 12. 2020 9:14

Ona nám to příroda jednou vrátí a pořádně.

2 0
možnosti