Diskuze

Supervelmoc popu. Jižní Korea nabídla světu obdivuhodný fenomén

Ty čtyři jihokorejské dívky se jmenují Jisoo, Jennie, Rosé a Lisa. Dohromady kapela Blackpink, jeden z nejvýraznějších fenoménů uhrančivého stylu, zvaného korejský pop, který se stal jedním z nejlepších způsobů, kterým Jihokorejci projektují svůj styl ve světě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Spice Girls s rapovým zbarvením, blejskavý jako ABBA nebo Elvis. Jediný, co je na to korejský (asijský) jsou ty přeoperovaný holky na Evropanky. Osobně tomu dávám 2 roky ;-D

0 0
možnosti
PK

Blackpink vykradli Paganiniho - La Campanella.

0 0
možnosti
JO

J16i74ř24í 15O55p92l10t

24. 9. 2022 7:39

mladá generace má před sebou život, stará generace má před sebou smrt, proto chce mladá generace myslet, vypadat, pracovat, žít, bavit se, jinak než stará generace, je to projev odmítání stáří a smrti. tyhle zná jen mladá generace. kdo je nezná, tak je stará generace.

0 6
možnosti
MP

Ja je znám a je mi přes 50.Jaká jsem generace?

0 0
možnosti
AW

A75d53a32m 17W11o84l66f

24. 9. 2022 2:19

Tato reportáž pojednávající o korejském popu má působit pozitivně. Korejský pop je skutečně určitý fenomén a nám je prezentován jako super kulturní obohacení pro světové hudební scénu a celý hudební průmysl.

Ale upřímně já bych byl nerad, kdyby se tento trend usídlil v Evropě. Fanoušci mohou K-pop mít skutečně rádi, vnímat ho jako radostné potěšení jejich idolů. Hudební kritici ze světa mohou upřímně chválit kompozice i umělecké přednesy zpěváků/zpěvaček. A Jižní Korea může být hrdá, že přináší uměleckou tvorbu, která se uplatní i ve světě.

To co se nezmiňuje je korejský hudební průmysl, který skrývá velmi temné pozadí, a vlastně článek sám toto pozadí naťukává.

Korejský K-pop je totiž natolik byznysovou záležitost, že umělci v něm, nejsou nic jiného než marketingový zaměstnanci, od nichž se vyžaduje naprosté podřízení, které hraničí až s obětováním osobní a mentální svobody.

Pokud chcete vědět víc, pak Youtuberka "chaebin n out" o tomto tématu velice otevřeně mluví. Pokud milujete K-pop, tak se raději připravte na nepříjemný pohled.

https://www.youtube.com/watch?v=A3TSSjihhQ0&list=LL&index=128

13 0
možnosti
MH

Skvělé, celý svět je zná, všichni se o ně zajímají, jsou fakt všude. Autor to vystihl, není co řešit. Sakra, proč je neznám? 😆

12 1
možnosti
DB

D13a70v36i31d 93B64o43r55n

24. 9. 2022 8:38

Protože nevíš, která kolem tebe bije? Trošku Ti ujel vlak

1 5
možnosti