Britská policie zadržela muže podezřelého z útoku nožem v Birminghamu

  • 88
Britská policie zadržela 27letého muže podezřelého z toho, že v neděli několikrát zaútočil nožem v druhém největším britském městě Birminghamu. Po útocích jeden člověk zemřel a dalších sedm lidí bylo zraněno.

Vyšetřovatelé se podle agentury Reuters nedomnívají, že by útoky souvisely s činností gangů, nebo že by měly teroristický či rasový motiv.

„Zatkli jsme muže podezřelého z vraždy a ze sedmi pokusů o vraždu za sérii útoků nožem v Birminghamu,“ uvedl představitel policie v hrabství West Midlands. „Toto je zcela zřejmě zásadní vývoj, ale naše vyšetřování pokračuje,“ dodal s tím, že policie stále hledá svědky nedělních událostí.

Útoky podle vyšetřovatelů začaly v neděli krátce po půlnoci SELČ a odehrály se na několika různých místech ve městě v rozmezí asi dvou hodin. Třiadvacetiletý mladík svým zraněním podlehl, další 19letý muž a 32letá žena jsou v nemocnici v kritickém stavu. Pět dalších lidí bylo zraněno lehce.

,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu 15. května postřelil útočník v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politik skončil ve vážném stavu v nemocnici. Podezřelého z útoku policie zadržela.

Video