Diskuze

Prezidenti Íránu a USA si dopisují, poprvé od roku 1979 by se mohli sejít

Po více než třech desetiletích vyostřených vztahů mezi Teheránem a Washingtonem se objevil náznak možné spolupráce. Americký prezident Barack Obama v televizním rozhovoru přiznal, že si se svým íránským protějškem vyměnili dopisy. Korespondence mezi lídry by mohla otevřít cestu možnému budoucímu setkání, prvnímu od roku 1979. Spekuluje se však, že by za pookřátím vztahů mohl být nezvyklý směnný obchod mezi Íránem a mezinárodním společenstvím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
DM

tak to v tom fakt bude ten plyn, syrii uz amik nejak poresi, dyk maji jen bojovy plyn. Iran to je neco jineho, s nim se musi diskutovat, cert vi co uz z toho uranu zplacali.

0 0
možnosti
MH

Jakékoli přátelství s angloamerickým establishmentem vede jen k tomu, že se stanete snažší kořistí... Vojenskou nebo ekonomickou... Dojel na to Saddám, dojel na to Kaddáfí, dojel na to kdokoli, kdo si myslel, že země v zaměřovači přestane být v zaměřovači, když si půjčí od IMF, svěří své finance Goldman Sachs a bude se plácat s korporátními loutkami po ramenou... S predátorskými kleptomaniaky a narcistickými sociopaty se vyjednává jedině tak, že zdokonalíte svou obranu natolik, aby považovali svůj budoucí útok za rizikový a nebezpečný...

4 5
možnosti
AZ

ano, stejně bláhové je v současné době si myslet, že odvrátíte jejich vojenskou intervenci tím, že jim odevzdáte chemické zbraně, jedinou skutečnou hrozbu...

1 2
možnosti
JD

a co je divného že si hasan dopisuje s muhamedem ...:-/

1 0
možnosti
AF

Správně. Já jsem si také kdysi dopisoval s kamarádkou z Taškentu. Tedy než jí to muslimský manžel zakázal. Nikde se o tom nepsalo.

0 0
možnosti
KN

K11a89r10e72l 25N71e89č81a39s

17. 9. 2013 17:24

Ahmadínežád byl typický představitel a ukázkový exemplář zkorumpovaného islamo-fašistického populisty.Žádný hrdina islámské chudiny. Takový íránský Berlusconi. Současný prezident snad působí jako znovuzrození masových íránských snů. Ale Irán stojí na hluboce zakořeněném klientelismu. Válku si Iráčané nepřejí,chtějí ovšem hrát významější roli než tmářský feudální režim v Saudské Arabii.

4 0
možnosti
JD

A válku si nepřejí iráčané ??,

0 0
možnosti
MP

Jesteze nepouzivaji Ceskou Postu ...

0 0
možnosti