Američan upálil čtyři lidi, pak i sebe

  • 47
Sebe a další čtyři lidi upálil čtyřiadvacetiletý Američan. K tragédii došlo v americkém státě Washington. Za jízdy v autě polil benzinem sebe, bývalou přítelkyni a jejich tři děti. Pak škrtl. Hořící automobil explodoval. Všech pět lidí zemřelo.

Tragédie se odehrála u městečka Bonney Lake východně od Seattlu.

"Osmnáctiletá Antigone Monique Allenová po neštěstí žila asi osm hodin a stačila před smrtí říci policii a členům rodiny, co se stalo," řekl vyšetřující detektiv Ed Troyer. Žena měla popáleniny na 85 procentech těla.

Hádka kvůli kokainu
Allenová si v úterý večer vyšla s bývalým partnerem Genariem Garciou. Pohádali se kvůli kokainu a žena ho požádala, aby ji odvezl domů.

Garcia zastavil u benzínové pumpy, kde nabral kanystr benzínu a dal ho na zadní sedadlo. Podřimující Allenová si toho nevšimla.

Muž po chvíli za jízdy vytáhl pistoli, zamířil na Allenovou, polil ji i děti na zadním sedadle benzinem a škrtl zapalovačem. Vůz vybuchl, sjel z cesty a převrátil se.

Oběma dospělým se podařilo dostat se z vraku. V autě uhořely tři děti ve věku od osmi měsíců do dvou a půl let. Garcia po Allenové ještě zhruba pětkrát vystřelil.

Podle detektiva Allenová už dříve podala na Garciu stížnost kvůli napadení, ale netrvala na jejím vyřízení, protože oba se "průběžně scházeli a rozcházeli".


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video