Střelba v americkém Connecticutu. Propuštěný zaměstnanec  zabil osm lidí a sebe

Střelba v americkém Connecticutu. Propuštěný zaměstnanec zabil osm lidí a sebe - (3. srpna 2010) | foto: AP

Američan neustál výpověď a zastřelil osm lidí. Zabil i sebe

  • 23
Propuštěný řidič distributora piva v americkém Connecticutu zastřelil ve skladu firmy osm lidí a pak sebe. Muž výpověď nepřijal a začal střílet kolem sebe, kde bylo v tu chvíli sedmdesát lidí. Policie místo dlouho prohledávala, aby zjistila počet střelcových obětí.

Útočník střílel při ranní výměně směn. Ředitel obchodního oddělení firmy Hartford Distributors Brett Hollander řekl, že ve skladu propukl zmatek umocněný ještě požárem, který se ale podařilo uhasit. Podnik leží 16 kilometrů od connecticutského hlavního města Hartfordu.

Hollander patří k rodině majitelů firmy a řekl, že střelce osobně moc neznal. Několik lidí utrpělo dost vážná zranění a nejméně jeden člověk zemřel po převozu do nemocnice.

Mezi raněnými je i Hollanderův bratranec a náměstek ředitele společnosti. Střelec ho trefil do ruky a do tváře, ale zranění prý život neohrožují.

Sklad, který je v průmyslové zóně nedaleko nákupního střediska, zabezpečili policisté a hasiči. Příbuzní obětí a raněných se shromáždili na pozemcích střední školy, vzájemně se utěšují a čekají na detailní informace o svých blízkých.

Podle Johna Hollise z connecticutských odborů pracoval muž u distribuční společnosti několik let a propustili ho z disciplinárních důvodů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video