ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Autobus v Afghánistánu zasáhl výbuch nálože u silnice, zemřelo 34 lidí

  • 36
Nejméně 34 lidí zahynulo ve středu na západě Afghánistánu, když autobus, kterým cestovali, zasáhl výbuch nálože nastražené u silnice. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. Oběťmi jsou civilisté, včetně žen a dětí.

Bomba vybuchla kolem 6:00 místního času (3:30 SELČ) v západoafghánské provincii Faráh.

Podle místní policie bilance obětí pravděpodobně poroste, protože při atentátu bylo dalších 17 lidí zraněno a většina je v kritickém stavu.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, v oblasti je ale aktivní povstalecké hnutí Tálibán. Na hnutí ukázal i mluvčí afghánského prezidenta Ašrafa Ghaního Sediq Sediqqi na Twitteru, podle něj umístili nálož právě příslušníci Tálibánu.

31.července 2019 v 07:38, příspěvek archivován: 31.července 2019 v 08:22

#Taliban planted mines kill civilians. A passenger bus hit a roadside bomb, planted by Taliban on Herat-Kandahar highway that resulted in the killing of 34 passengers and wounding 17 others including women and children. All victims are civilians.

Napadený autobus jel po hlavní silnici mezi západoafghánským Herátem a městem Kandahár na jihu země.

Bojovníci Tálibánu často používají bomby umístěné na silnici k útokům na autobusy afghánských vládních úředníků a bezpečnostních sil, nezřídka se ale obětí explozí stávají civilisté.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video