Diskuze

Hitler byl jenom skvrnou na naší historii, zlehčoval holokaust šéf AfD

Rozhořčenou reakci politiků i uživatelů sociálních sítí vyvolal spolupředseda krajně pravicové Alternativy pro Německo Alexander Gauland. Na sjezdu mládežnické organizace AfD v duryňském městě Seebach totiž označil Adolfa Hitlera a dvanáctiletou éru nacismu jen za skvrnku na jinak velkolepé tisícileté historii Německa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J43a79k25u56b 23R30o66u48s

11. 6. 2018 20:37

Takže klasicky novináři jeho výroky překroutili. Hezké.

1 0
možnosti
PM

"Jen skvrna" .. proč ta skromnost? 8-o

1 0
možnosti
LP

No a co na tom, co řekl, není pravda? Ano, trvalo to dvanáct odporných let, německá historie je mnohem delší. Snad jen, že těch "skvrnek" bylo více, jakkoli tato je asi nejodpudivější.

1 0
možnosti
MO

Ale současní němci s tím nemají vůbec nic společného

0 0
možnosti
JN

J12i37ř75í 62N63o12s88e45k

3. 6. 2018 16:45

oficiální německá politika je proarabská a protiizraelská ....radit Izraeli jak s láskou na Araby, kteří za 70 let neuznali Izrael to jo, ale vyrovnat se s vlastní minulostí je problém....holokaust byl a pan Gauland to na rovinu řekl...

3 0
možnosti
MS

Němci se s tím problémem dosud nevyrovnali. Docela výstižně to před časem komentoval jeden reportér. Stručně shrnuto: Rakušané tvrdí: "My nic, to Němci." Němci z východního bloku: "My nic, to ti západní imperialisté, my stříleli do vzduchu." A Němci ze západu zase: "My nic, to Hitler, ten Rakušan."

3 0
možnosti
MS

M41a38r36k 13S94t47e51i11n

3. 6. 2018 14:00

No v historii vesmíru to je opravdu nicotné, v dějinách Německa varovné a v dějinách lidstva extrémě odporné.

0 1
možnosti
DA

Slunéčka, vítači a "zavedené demokratické politické strany" záměrně nepochopili Gaulandův výrok. Je to smutné, jak se chytají každé příležitosti k útoku na jednu z mála slušných stran v Německu.

6 1
možnosti
VV

Tou slušnou míníte AfD?

To snad ne.

1 5
možnosti
VB

Sakra a co jiného to bylo v tisícileté historii?Krátkodobá krvavá epizoda,doufám, že to co dělá Merkel bude jen další epizoda, i když tady ty následky vidím fatalněji, s nacismem jsme se v Norimberku vyrovnali, ale zamořenou Evropu multikulturalismem budou dávat dopořádku ještě generace potomků.EURv

4 0
možnosti
MM

Jak rád bych slyšel něco podobného z úst Marty Semelové či dalších skalních Stalinistů z řad u nás parlamentní strany KSČM. Ta nejen že krvavé lázně z dob své největší slávy neodsoudila ani takto odlehčeně, ale vrahy a psychopaty ze svých řad neustále obdivuje, omlouvá, vyzdvihuje a jejich oběti dehonestuje a pomlouvá. O tom by v Čechách měli novináři psát. Na rozdíl od AfD totiž Semelová a její tlupa rudých gardistů denně ovlivňuje naše životy, zákony a směrování naší země.

AfD je sice banda tupců a dost pravděpodobně spousta jejích členů éru Adolfa vidí méně odpornou než ptačí trus, ale Německo jako celek a stát se za ta zvěrstva kaje, omlouvá,odsuzuje je a platí a platí. V Čechách se oproti tomu dokola vysílá oslavný seriál o bolševickém hrdinném Estébákovi a Semelová útočí na oběti komunistických procesů a označuje je za viníky a zrádce.

Která ze zemí se tedy lépe vypořádává se svou historií?

Nacismus a komunismus jsou jen dvě strany téže krvavé mince a oba směry jsou důkazem, že lidstvo sice už místo volů používá traktory, volové však svůj historický zápis zdaleka nedopsali. ...

2 5
možnosti
MK

Máte to trošku, ale jen trošku zjednodušené.

3 0
možnosti