Společná fotografie nahých londýnských taxikářů | foto: Adrian Brooks / Get Taxi

Londýnští taxikáři bojují za bezpečné ulice nahými fotografiemi

  • 8
V záplavě kalendářů, které se s novým rokem valí ze všech stran, vyčnívá ten od londýnských taxikářů. Dvanáct řidičů černých brouků se svléklo, aby přineslo peníze organizaci bojující za bezpečnost v ulicích britské metropole.

Londýnští taxikáři se odvážnými a vtipnými snímky snaží pomoci organizaci Suzy Lamplugh, která vznikla v roce 1986 po dosud neobjasněném zmizení mladé realitní makléřky, jež na svou profesi doplatila právě v ulicích londýnské metropole.

V kalendáři londýnských taxikářů jsou řidiči různých věkových kategorií

"Tato organizace patří mezi průkopníky osobní bezpečnosti, která do detailu koresponduje s naší filosofií. I my se staráme o bezpečnost cestujících, kteří se s námi dostanou domů vždy včas a především bezpečně," objasňují netradiční charitativní projekt londýnští taxikáři.

Komu taxikáři pomáhají

Londýnstí taxikáři věnují veškerý výtěžek z prodeje kalendáře organizaci Suzy Lamplugh, která se v britské metropoli specializuje na bezpečnost. Organizaci založili v roce 1986 rodiče Suzy Lamplugh, která v pětadvaceti letech byla zavražděna jedním z klientů realitní kanceláře, v níž působila jako makléřka. Přestože se její tělo nikdy nenašlo, úřady ji prohlásily za mrtvou. Organizace pořádá nejrůznější bezpečnostní semináře. Školí jednotlivce, firmy i školy. Cílem je minimalizovat veškerá rizika spojená s pouliční kriminalitou.

Ve společném kalendáři všichni pózují nazí. Ústředním motivem je nejen černý taxík a dominanty Londýna, ale také názvy jednotlivých ulic.

Tabule s jejich názvy taxikářům symbolicky zakrývají intimní partie. Název Big Ben v rozkroku jednoho z řidičů tak například působí přinejmenším úsměvně.

Jeden z londýnských taxikářů si zakryl intimní partie ulicí Big Ben

Kalendář je ke koupi za tři libry. Veškerý výtěžek z prodeje poputuje na konto organizace Suzy Lamplugh.