Veronika Vítková

Veronika Vítková | foto:  Michal Šula, MAFRA

Bývalá biatlonistka Veronika Vítková porodila. Mistryně světa má druhou dceru

  • 4
Bývalá biatlonistka Veronika Vítková (34) je dvojnásobnou maminkou. Mistryně světa a trojnásobná olympijská medailistka má druhou dceru, kterou s partnerem Markem Lejskem pojmenovali Barbora. Rodačka z Vrchlabí o tom informovala na Instagramu. Před necelými třemi lety přivedla na svět dceru Elišku.

„Tak a je to. Další dobrodrůžo začíná,“ napsala Veronika Vítková ve středu dopoledne na sociální síti k vyfocené cedulce z porodnice a fotografii, na které je společně s manželem a novorozenou dcerou Barborkou.

Vítková se v pokročilém stadiu těhotenství objevila i na březnovém Světovém poháru v Novém Městě na Moravě, kde s dalšími bývalými reprezentantkami Gabrielou Soukalovou, Jitkou Landovou a Evou Puskarčíkovou převzala dodatečně bronz z olympijských her 2014.

České reprezentantky obsadily v Soči při vítězství Ukrajiny čtvrté místo, původně druhé Rusky ale byly později diskvalifikovány kvůli dopingu.

Těhotenství pro mě bylo vysvobozením. Vítková o konci kariéry i aféře s fotkou

Největšího individuálního úspěchu dosáhla Vítková před pěti lety na olympiádě v Pchjongčchangu, kde skončila třetí ve sprintu. V Soči získala vedle bronzu ze štafety žen také stříbro v mixu. Ve stejné disciplíně slavila v roce 2015 zlatou medaili na mistrovství světa v Kontiolahti.

Veronika Vítková se narodila v Jilemnici a pochází ze sportovně založené rodiny. Je neteří olympioničky z Nagana 1998, běžkyně Jany Šaldové-Suchardové a vzdálenou sestřenicí trenéra Zdeňka Vítka.

Od dětství se věnovala lyžování, napřed klasickému a v 5. třídě základní školy přešla k biatlonu. V roce 2020 ve svých jedenatřiceti letech ukončila sportovní kariéru a věnuje se rozrůstající se rodině.

,