Anderson Cooper (2021) a Richard Gere (1978)

Anderson Cooper (2021) a Richard Gere (1978) | foto: koláž iDNES.czProfimedia.cz

Richard Gere mi pomohl uvědomit si, že jsem gay, tvrdí moderátor

  • 19
Novinář americké televizní stanice CNN Anderson Cooper (55) přiznal, že mu herec Richard Gere pomohl v tom, aby si v jedenácti letech uvědomil, že je gay. Moderátor vzpomíná, že jako mladý viděl představení na Broadwayi, ve kterém sexidol účinkoval. V tu chvíli měl prý o své sexuální orientaci jasno.

Moderátor americké CNN Anderson Cooper zavzpomínal na to, jak ho jako malého vzali homosexuální přátelé jeho matky na představení na Broadwayi, kde dospěl k nečekanému prozření.

„Vzali mě na Richarda Gerea ve hře Bent, která, pokud někdo tuto hru nezná, je o dvou gayích v koncentračním táboře. A hned úvodní scéna je asi tou nejvíc gay scénou, jakou si vůbec dokážete představit,“ popisuje novinář.

Ve zmíněné scéně vystupuje muž, který vstává z postele úplně nahý a obléká si uniformu SS poté, co strávil předchozí noc s jiným mužem. „A tohle byl právě Richard Gere v roce 1977. Byl tak krásný. Moje máma s námi do divadla nešla. Byl jsem tam jen já a dva mámini homosexuální kamarádi,“ pokračuje.

„Vzpomínám si, že jsem si říkal: Panebože, já jsem gay. Jsem úplně nejvíc gay. Mámin přítel Paul Jasmin se s Richardem Gerem přátelil. Šli jsme díky tomu do zákulisí. A Richard Gere byl v šatně bez trička,“ vzpomíná Anderson Cooper.

Vedete svatou válku proti gayům, říká Jagelka

„Nemohl jsem vůbec mluvit. Chtěl jsem ho požádat o autogram, ale byl jsem naprosto rozhozený a nemohl jsem přestat zírat na jeho hruď,“ popisuje.

„Pak jsem přibližně před deseti lety dělal jakožto novinář s Richardem Gerem rozhovor. Vyprávěl jsem mu celý ten příběh a konečně jsem si ho nechal podepsat. Byl z toho úplně nadšený,“ dodává Cooper.