Vévodkyně Meghan a princ Harry na Mountbatten Festival of Music (Londýn, 7....

Vévodkyně Meghan a princ Harry na Mountbatten Festival of Music (Londýn, 7. března 2020) | foto: Reuters

Harry se přimluvil a Meghan dostala práci. Se synem se přestěhovali do USA

  • 67
Britský princ Harry (35) a jeho manželka Meghan (38) se k 31. březnu vzdají svých královských povinností. Herečka, známá ze seriálu Kravaťáci, se v minulosti profesně věnovala i dabingu. Nyní dostala díky svému muži první pracovní nabídku. Manželé se rozhodli přestěhovat z Kanady do Spojených států.

Princ Harry loni na londýnské premiéře filmu Lví král lobboval u šéfa společnosti Disney Boba Igera, aby dal jeho manželce práci. Jak je vidět, úspěšně.

„Dva nové filmy, dvě nezapomenutelné cesty. Už od 3. dubna sledujte dokumentární snímek Slon namluvený Meghan, vévodkyní ze Sussexu, a film Útes delfínů s hlasem herečky Natalie Portmanové,“ objevilo se na oficiálním profilu Disney+ na Twitteru.

Dokument vznikl ve spolupráci s charitativní společností Elephants Without Borders, které Meghan věnovala celý svůj honorář. Vévodkyně namluvila dokument už na podzim minulého roku v Londýně. Dokument sleduje sloní rodinu při putování napříč Afrikou, během něhož chobotnatci urazí přes šestnáct set kilometrů.

Harry a Meghan oznámili 8. ledna, že mají v úmyslu vzdát se „role předních členů královské rodiny“ a chtějí pracovat a být finančně nezávislí. Původně plánovali žít střídavě v Británii a v Kanadě a chtěli některé své povinnosti dále vykonávat. 

Buckinghamský palác ale na konci ledna sdělil, že Harry a Meghan nebudou plnit žádné pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině a nebudou placeni z veřejných prostředků.

KVÍZ: Alžběta II., skandály i megxit. Co víte o britské královské rodině?

Meghan s Harrym a jejich desetiměsíčním synkem Archiem žili od ledna v Kanadě. Nyní se měli podle informací magazínu People přestěhovat do Los Angeles, kde žije i Meghanina matka Doria Raglandová, sociální pracovnice a instruktorka jógy. 

„Harry hledí do budoucnosti se svou rodinou zpříma. Budou trávit čas v Kalifornii. Už se neohlížejí zpět,“ cituje svůj zdroj magazín People. Tisková mluvčí páru k jejich přestěhování zatím nevydala oficiální prohlášení. 

Ve středu obletěla svět zpráva, že Harryho otec, následník britského trůnu princ Charles byl pozitivně testován na koronavirus. Jeho manželka, vévodkyně z Cornwallu, test také podstoupila, výsledek jejího testu byl negativní.

9. března 2020


Britská královská rodina