Herec Václav Kopta končí kvůli vážnému zranění ve StarDance

  • 30
Herec Václav Kopta (53) ve StarDance tančit nebude. Ještě před samotným začátkem odstupuje z vážných zdravotních důvodů. Na tiskové konferenci pořadu oznámil, že má natržený stehenní sval. Kdo bude tančit místo něj, zatím není jasné.

Herec Václav Kopta se měl v soutěži předvést po boku Jany Zelenkové, která mimo jiné tančí v taneční škole Stardance Chomutov. 

Kopta stihl na poslední chvíli doléčit zlomený prst na noze a pustil se do tanečních tréninků. Kvůli zranění stehenního svalu, které si herec způsobil minulý týden při tanečním tréninku, ale ze soutěže musel odstoupit. „Strašně mě to mrzí a věřte, že mě dnes nebolí jen ta noha,“ řekl Kopta.

„Situaci řešíme už od pondělí. Bavili jsme se s Václavem i o návratu v rámci nějakého dílu. Teď ale řešíme náhradníka, protože desátý pár v soutěži být musí,“ uvedl k situaci manažer vývoje České televize Jan Potměšil.

Nejsilnější stránkou páru Kopta-Zelenková mohl být podle herce smysl pro humor kombinovaný s poměrně velkou dávkou zodpovědnosti. „Například chacha je pro mě souboj s nepřirozeností. Chodit po špičkách, nebo nosit váhu dopředu znamená neustále přepadávat a občas si srandovně přidupnout. Není to úplně to, s čím jsem se za těch 53 let setkával,“ řekl Kopta během tréninku tance chacha.

08.srpna 2018 v 15:15, příspěvek archivován: 05.září 2018 v 12:53

V roce 2010 podobným způsobem ze soutěže StarDance odstoupila herečka Taťjana Medvecká. Nahradila ji tehdy zpěvačka Aneta Langerová, která se nakonec protančila na pomyslnou stříbrnou příčku. 

V minulé řadě StarDance ze zdravotních důvodů odstoupila v průběhu soutěže tanečnice Ondřeje Banka Kamila Tománková. Sportovec poté dotančil na druhé místo s Evou Krejčířovou. V roce 2006 odstoupila v šestém kole soutěže StarDance Mahulena Bočanová. Důvodem bylo zranění partnera Jaroslava Kuneše, při tréninku si natrhl sval.

Další řada StarDance startuje 13. října. Náhrada za Koptu se aktuálně hledá. Nové jméno zatím nebylo oznámeno.

6. listopadu 2013